AGLAYAN KEK
4 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
AGLAYAN KEK
AĞLAYAN PASTA
Malzemeler;
*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*4 yemek kaşığı süt
*1 paket kakao -100 gr-( yoğun kakao tadı sevmeyenler, kakaoyu azaltarak kullanbilirler.Yada şeker miktarını artırabilirler )
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 paket kremşanti
*1 su bardağı soğuk süt
*1,5 su bardağı süt
Sos için;
*2 çay bardağı süt
*3/4 çay bardağı tozşeker
*1 tatlı kaşığı nişaşta
*1 çorba kaşığı kakao
*200 gr çikolata
Hazırlanışı;
1.Yumurta ve şekerimizi mikser ile çırpalım.Sütümüzü de ilave edip bir kere daha çırpalım.
2.Üzerine un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım.
3.Dikdörtgen bir borcama karışımımızı döküp 180 derece fırında kekimizi pişirelim. Kekimiz piştikten sonra biraz soğumaya bırakalım.
4.Kekimiz ılındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütümüzü dökelim. 5.Kremşanti ile 1 su bardağı sütümüzüde çırpıp kekimizin üzerine güzelce yayalım.
6.Buzdolabında en az 3-4 saat bekletelim.
7.Bu arada sos için süt ile şekeri birlikte kaynatalım.
8.Küçük bir kapta nişaşta ile kakaoyu az su ile eritelim.
9.Kaynamış sütün içerisine döküp karıştıralım.
10.Üzerine çikolatayı küçük küçük kırıp ilave edelim.
11. Tüm malzemeyi iyice karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım. Piştikten sonra soğutalım.
12.Servis yaparken pastamızı kare kare kesip üzerine sos döküp sunalım Afiyet olsun.
BEN BUNA BAYLDIM YARIN MISAFIR GELECEK YAPMAM LAZIMMMM
HAMISLER AVCUNUZU YALAYIN KIZLARRRRRRRRRRRRRRRR
Malzemeler;
*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*4 yemek kaşığı süt
*1 paket kakao -100 gr-( yoğun kakao tadı sevmeyenler, kakaoyu azaltarak kullanbilirler.Yada şeker miktarını artırabilirler )
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 paket kremşanti
*1 su bardağı soğuk süt
*1,5 su bardağı süt
Sos için;
*2 çay bardağı süt
*3/4 çay bardağı tozşeker
*1 tatlı kaşığı nişaşta
*1 çorba kaşığı kakao
*200 gr çikolata
Hazırlanışı;
1.Yumurta ve şekerimizi mikser ile çırpalım.Sütümüzü de ilave edip bir kere daha çırpalım.
2.Üzerine un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım.
3.Dikdörtgen bir borcama karışımımızı döküp 180 derece fırında kekimizi pişirelim. Kekimiz piştikten sonra biraz soğumaya bırakalım.
4.Kekimiz ılındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütümüzü dökelim. 5.Kremşanti ile 1 su bardağı sütümüzüde çırpıp kekimizin üzerine güzelce yayalım.
6.Buzdolabında en az 3-4 saat bekletelim.
7.Bu arada sos için süt ile şekeri birlikte kaynatalım.
8.Küçük bir kapta nişaşta ile kakaoyu az su ile eritelim.
9.Kaynamış sütün içerisine döküp karıştıralım.
10.Üzerine çikolatayı küçük küçük kırıp ilave edelim.
11. Tüm malzemeyi iyice karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım. Piştikten sonra soğutalım.
12.Servis yaparken pastamızı kare kare kesip üzerine sos döküp sunalım Afiyet olsun.
BEN BUNA BAYLDIM YARIN MISAFIR GELECEK YAPMAM LAZIMMMM
HAMISLER AVCUNUZU YALAYIN KIZLARRRRRRRRRRRRRRRR
Geri: AGLAYAN KEK
valla ben bu tarifi denedim hic tavisiye etmem bacummmm pisman oldun görüntüsü güzel ama eksik birsey var.
birde 4 yemek kasigi süt diyor
bir su bardagi süt diyor??
hadi 1,5 su bardagi sütü anladik cikinca üzerine döküyorsunda diyger sütler ne oluyorrr.4 kasik mi bir su bardagimi???
benim sonuc hüsrandi sen bir dene güzel olursa öyle yap misafire
birde 4 yemek kasigi süt diyor
bir su bardagi süt diyor??
hadi 1,5 su bardagi sütü anladik cikinca üzerine döküyorsunda diyger sütler ne oluyorrr.4 kasik mi bir su bardagimi???
benim sonuc hüsrandi sen bir dene güzel olursa öyle yap misafire
Geri: AGLAYAN KEK
kizlar ben bu keki yedim cok harika bayildim ama kendin denedim olmamisti baya oluyor bende tarifini internetten almistim hatta türkiyeden özel cikolata sosu aldim hazir üstüne tekrar denemek istiyorum keki önemli krem santi ve cikolata sosu kolay bakalim kekini tutturabilecekmiyim deneyince paylasirimm
sila- Mesaj Sayısı : 69
BASARI PUANI : 851
Kayıt tarihi : 26/05/09
Geri: AGLAYAN KEK
yok canim bu tarif eksik kek tutmuyor sütü de dökünce sonuc hüsran oluyor eksiklik varrr.cünki bende denemistim kek olmadi.
4 yumurta diyor
buna genelde bir su bardagi seker katilir
fark ettim yag kullanmamis bir su bardagida sivi yag desek
sütü de bir su bardagi edersek
buna 2,5 su bardagi un kullanmamiz lazim oluyr.
bir su bardagi un da cok cok az geliyor dedigi ölcüde borcama döktüm kabarmadi kurudu sütüde dökünce tam faciya oldu.
kekini benim dedigim sekilde hazirlanirsa belki daha iyi olur.bende bir denerim kendi yöntemle kekini
4 yumurta diyor
buna genelde bir su bardagi seker katilir
fark ettim yag kullanmamis bir su bardagida sivi yag desek
sütü de bir su bardagi edersek
buna 2,5 su bardagi un kullanmamiz lazim oluyr.
bir su bardagi un da cok cok az geliyor dedigi ölcüde borcama döktüm kabarmadi kurudu sütüde dökünce tam faciya oldu.
kekini benim dedigim sekilde hazirlanirsa belki daha iyi olur.bende bir denerim kendi yöntemle kekini
Geri: AGLAYAN KEK
bende var bi ağlayan kek tarifi ..buluyumda yazıyım..bide onu deneyin..
nur elif- Mesaj Sayısı : 1034
BASARI PUANI : 1461
Kayıt tarihi : 28/07/09
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Ptsi 11 Nis. 2011, 09:53 tarafından anne-basimda-bit-var
» Lutfen ccuklarinizi kimseye emanet etmeyin!!!!
Paz 03 Nis. 2011, 18:54 tarafından GurbetGuzeli
» Haşhaşlı simit
Salı 15 Mart 2011, 19:22 tarafından GurbetGuzeli
» DÜGÜN HAZIRLIKLARI 1
Ptsi 14 Mart 2011, 12:29 tarafından GurbetGuzeli
» Cinsiyet Belirleme Yöntemleri Paylaşım
Çarş. 09 Mart 2011, 09:54 tarafından GurbetGuzeli
» gurbetguzelinin oglanlari erkek oldu resimli:))))))
Perş. 24 Şub. 2011, 10:21 tarafından GurbetGuzeli
» siteye resim nasil eklenir (resimli anlatim)
Çarş. 22 Ara. 2010, 08:42 tarafından GurbetGuzeli
» donots cocuklar bayilacak bunaaa resimliii
Salı 21 Ara. 2010, 13:30 tarafından GurbetGuzeli
» ASURE VE ASURE CORBASI DENEYIN PISMAN OLMAYACAKSINIZZ
C.tesi 18 Ara. 2010, 20:28 tarafından GurbetGuzeli