Güllerbahcesi
SITEMIZE BEDAVA ÜYE OLUN HER TÜRLÜ BILGIDEN SIZDE YARARLANIN IYI EGLENCELER

Join the forum, it's quick and easy

Güllerbahcesi
SITEMIZE BEDAVA ÜYE OLUN HER TÜRLÜ BILGIDEN SIZDE YARARLANIN IYI EGLENCELER
Güllerbahcesi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yöresel Ankara Yemekleri

+2
alemsin_valla_ya_sen
ikiz_annesi
6 posters

Aşağa gitmek

yeni Yöresel Ankara Yemekleri

Mesaj tarafından ikiz_annesi Paz 10 Ocak 2010, 03:47

Ankara Tavası
Malzemeler:
350 gram kuşbaşı et,
2 adet orta boy domates,
2 adet yeşil sivribiber,
1 adet kuru soğan,
1 kâse arpa şehriye,
1 çorba kaşığı domates salçası,
sıvıyağ
yeterince tuz.

Hazırlanışı:
Uygun bir tavada kuşbaşı etler yağ ile sote edilir. İçine ince ince doğranan soğanlar ilave edilir. Etle birlikte yeterince sote edildikten sonra salçası konur, suyu ilave edilir ve pişmeye bırakılır. Bu arada başka bir tencerede şehriyeler pirinç pilavı gibi kavrulur. Şehriyeler kavrulunca diğer tencerede kaynayan etlerin suyu konur. Pilav pişmeye yakın suyu alınan etler de ilave edilir. Biber ve domatesler iri şekilde doğrandıktan sonra yağda sote edilir. Pişen etler servis tabağına alınır, domates ve biber eklenerek servise sunulur
ikiz_annesi
ikiz_annesi
essiz üye
essiz üye

Mesaj Sayısı : 1470
BASARI PUANI : 1591
Kayıt tarihi : 26/12/09
Yaş : 37
Nerden : Isvec

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

yeni Geri: Yöresel Ankara Yemekleri

Mesaj tarafından ikiz_annesi Paz 10 Ocak 2010, 03:49

ARABAŞI ÇORBASI
MALZEMESİ:
2,5 su bardağı un
1 orta bov tavuk
2 çorba kaşığı salça
1'er tatlı kaşığı karabiber ve kırmtzı pulbiber
tuz

2 su bardağı unu 5 su bardağı su ile karıştırılarak muhallebi kıvamına geene kadar kaynatın. Kaynaktan sonra geniş bir tepsiye dokulup soğumaya bırakılarak hamur hazırlanır. 5 su bardağı su ile tavuk haşlanır, etleri didiklenerek kemikleri ayrılır. Kavrulmuş 1/2 su bardag, un, salça, kırmızı pul biber, karabiber, tuz ve tavuk etleri tavuk suyunun içerisine konarak pişirilir. Tepsideki hamurun ortası çorba kasesi büyüklüğünde boşaltılır, çorba kasesisininin ortasına yerleştirilir.
ikiz_annesi
ikiz_annesi
essiz üye
essiz üye

Mesaj Sayısı : 1470
BASARI PUANI : 1591
Kayıt tarihi : 26/12/09
Yaş : 37
Nerden : Isvec

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

yeni Geri: Yöresel Ankara Yemekleri

Mesaj tarafından ikiz_annesi Paz 10 Ocak 2010, 03:50

ENTEKKE BÖREĞİ
MALZEMESİ:
1 kg. un,
1/2 kg. kıyma,
hamur mayası,
1 yumurta,
1/2 paket margarin,
3 çorba kaşığı yoğurt,
1/2 demet maydanoz,
1/2 su bardağı süt,
karabiber,
tuz,
sıvıyağ.

Mayayı ılık sütte eritin. Un, yumurta, maya, yoğurt, margarin, 1 fincan sıvıyağ ve tuz ile hamur yoğurup mayalanmaya bırakın. Kıymayı suyunu salıncaya kadar kavurun ve üzerine kıyılmış maydanoz, tuz ve biberini ekleyin. Ceviz büyüklüğünde hamur parçaları alıp üzerine bastırarak yassılaştırın. Ortasına kıyma koyup kenarlarını kapatın ve kızgın yağda pişirin
ikiz_annesi
ikiz_annesi
essiz üye
essiz üye

Mesaj Sayısı : 1470
BASARI PUANI : 1591
Kayıt tarihi : 26/12/09
Yaş : 37
Nerden : Isvec

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

yeni Geri: Yöresel Ankara Yemekleri

Mesaj tarafından ikiz_annesi Paz 10 Ocak 2010, 03:50

Ankara Köfte
350 gr kıyma
1 adet küçük kuru soğan
1 dilim bayat ekmek içi
Kimyon, karabiber, tuz
İçi için:
4 adet katı haşlanmış yumurta
Üzeri için:
1 adet çırpılmış yumurta
1,5 çay bardağı galeta unu
Kızartmak için:
1,5 su bardağı kızartma yağı

Soğan rendelenir, diğer köfte malzemeleriyle bütünleşene kadar yoğrulur. Daha sonra 4 eşit parçaya ayrılır. Her parça tezgahta çay tabağından biraz büyük açılır. Ortasına soyulmuş katı yumurta konur ve bohça gibi yumcuklanır.Sonra el ıslatılarak düzgün şekil verilir. Köfteler hazırlandıktan sonra önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa batırılır. Kızdırılmış yağda kızartılır. Servis tabağına konur 1 parmak kalınlığında dilimlenir. Garnitürle süslenir.
ikiz_annesi
ikiz_annesi
essiz üye
essiz üye

Mesaj Sayısı : 1470
BASARI PUANI : 1591
Kayıt tarihi : 26/12/09
Yaş : 37
Nerden : Isvec

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

yeni Geri: Yöresel Ankara Yemekleri

Mesaj tarafından ikiz_annesi Paz 10 Ocak 2010, 03:50

ANKARA KEBABI
MALZEMESİ:
Yarım su bardağı pirinç,
4 çorba kaşığı margarin,
2,5 çorba kaşığı tereyağı,
300 gr. kuşbaşı kuzu eti,
milföy hamuru,
1 yumurta sarısı,
2 çorba kaşığı kaşar peynir rendesi,
yarım demet dereotu,
karabiber,
tuz,
su.

Kuzu etini margarinde kavurun, ince kıyılmış dereotunu ve tuz ekleyin. Yıkanmış pirinci eritilmiş tereyağına ekleyin. Üzerine yeterince su ilave edip ağır ateşte pişirin. Piştikten sonra et ile pilavı karıştırıp milföy hamurunun içine yayın. Kenarlarını kapatıp, üzerine yumurtanın sarısını sürün. Kaşar peyniri rendesini serpin. Orta ısı fırında kaşar peyniri eriyene dek pişirin.
ikiz_annesi
ikiz_annesi
essiz üye
essiz üye

Mesaj Sayısı : 1470
BASARI PUANI : 1591
Kayıt tarihi : 26/12/09
Yaş : 37
Nerden : Isvec

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

yeni Geri: Yöresel Ankara Yemekleri

Mesaj tarafından ikiz_annesi Paz 10 Ocak 2010, 03:51

Çubuk Turşusu
1 kg. küçük salatalık
8 diş sarımsak
2 çorba kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 su bardağı sirke
8-10 dal dereotu
alabildiği kadar su

Salatalıklar yıkanır, kurulanır, uygun büyüklükteki kavanoza aralarına dövülmüş sarımak serperek yerleştirilir, kavanozun üzerineden sirke dökülür, kavanozun alabileceği kadar su doldurulur, çukur bir kaba tekrar boşaltılır, üzerine kaya tuzu, limon tuzu konur, iyice karıştırılır, kavanoza tekrar dökülür, kavanozun üst kısmına önce defne yaprağı sonra dereotu konur, mümkünse üzerine bir ağırlık yerleştirilir (bir taş parçası olabilir) kavanozun kapağı sıkıca kapatılır en az 15 gün serin ve karanlık bir ortamda bekletilir.
ikiz_annesi
ikiz_annesi
essiz üye
essiz üye

Mesaj Sayısı : 1470
BASARI PUANI : 1591
Kayıt tarihi : 26/12/09
Yaş : 37
Nerden : Isvec

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

yeni Geri: Yöresel Ankara Yemekleri

Mesaj tarafından ikiz_annesi Paz 10 Ocak 2010, 03:51

Gabaklaş
(Kabaklı aş)
1 kg. kabak
250 gr. kıyma
1 çay bardağı pirinç
2 adet domates
2 adet sivri biber
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
tuz
Üzeri için;
sarımsaklı yoğurt

Soğan çok ince kıyılır, çiçekyağda pembeleşince kıyma atılır, kıyma suyunu salıp çekince, ince doğranmış sivri biber eklenir. Daha sonra uygun büyüklükte doğranmış kabak, rendelenmiş domates, yıkanmış pirinç ve tuz eklenir, karıştırılır, kapak karıştırılır. 20-25 dakika pişirilir. Servis yapılacağı sıra üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir
ikiz_annesi
ikiz_annesi
essiz üye
essiz üye

Mesaj Sayısı : 1470
BASARI PUANI : 1591
Kayıt tarihi : 26/12/09
Yaş : 37
Nerden : Isvec

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

yeni Geri: Yöresel Ankara Yemekleri

Mesaj tarafından ikiz_annesi Paz 10 Ocak 2010, 03:52

KARA KIZ KÖFTESİ
MALZEMELER:
2 su bardağı ince bulgur
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta akı
2 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kuru nane
SOSU İÇİN:
1 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı
3-4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 demet maydanoz
1 kahve kaşığı kimyon
YAPILIŞI:
1- Bulgur bir tencereye konur. Üzerine 1,5 bardak kaynar su dökülüp kapak kapatılır.
2- Bulgur kabarınca, un, nişasta, yumurta akı, kuru nane, tuz konup iyice yoğrulur. (Gerekirse ara sıra su serpilir.)
3- Küçük toplar yapılıp ortaları parmak batırılarak çukurlaştırılır. Kaynar tuzlu suda 5- 6 dakika haşlanır.
4- Sudan alınıp servis tabağına konur.
5- Sarımsak ayıklanıp dövülür. Kızgın zeytinyağa ilave edilip karıştırılır. Biber salçası, kırmızı biber, kimyon, tuz atılıp köftelerin üzerine dökülür ve karıştırılır.
6- İnce doğranmış maydanoz yaprakları ile süslenir.
ikiz_annesi
ikiz_annesi
essiz üye
essiz üye

Mesaj Sayısı : 1470
BASARI PUANI : 1591
Kayıt tarihi : 26/12/09
Yaş : 37
Nerden : Isvec

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

yeni Geri: Yöresel Ankara Yemekleri

Mesaj tarafından ikiz_annesi Paz 10 Ocak 2010, 03:52

Ayaş Kebabı
Malzeme 4 Kişilik:
4 ad. Kuzu incik,
4 ad. Paça,
2 ad. Yumurta sarısı,
2 çorba kaşığı yoğurt,
1 ad. Limon suyu,
1 çorba kaşığı Un,
1 ad. Havuç,
1 ad. Patates,
1 ad. Kabak,
Tuz,
beyaz toz biber.
Haşlama malz:
2 diş Sarımsak,
2 ad. Kuru soğan,
1 ad. Maydanoz kökü,
1 çorba kaşığı Sirke,
1 ad. Havuç.
Sos:
2 diş Sarımsak,
20 gr. Tereyağı,
1 çorba kaşığı Sirke,
1 çay kaşığı toz kırmızı biber.

Yapımı:
İncik ve paça temizlenip, havuç, patates ve kabak, haşlama malzemeleriyle ayrı ayrı haşlanır.İnciklerin suyu atılır, paçaların suyu süzdürülüp ayrılarak ılıtılır. Bir kabın içine un, yoğurt, yumurta sarısı, limon suyu bulamaç yapılır. Sonra ılık paça suyuna çırpma teli ile karıştırılarak yedirilir ve kaynatılır. Tuz ve biberi atılır.Sos elde edildikten sonra, incik ve paçalar kemiklerinden ayrılır. İncik tabağın ortasına, paçalar etrafına gelecek şekilde konup, turner sebze ve sos eşliğinde servis edilir. Arzu üzerine sirkeli sarımsak sos ve kızarmış biberli yağ verilir.
ikiz_annesi
ikiz_annesi
essiz üye
essiz üye

Mesaj Sayısı : 1470
BASARI PUANI : 1591
Kayıt tarihi : 26/12/09
Yaş : 37
Nerden : Isvec

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

yeni Geri: Yöresel Ankara Yemekleri

Mesaj tarafından alemsin_valla_ya_sen Paz 10 Ocak 2010, 10:25

emegine saglik insallah kebap ve köfteleri yaparim.
alemsin_valla_ya_sen
alemsin_valla_ya_sen
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 5591
BASARI PUANI : 23125
Kayıt tarihi : 23/03/08
Yaş : 44
Nerden : isvicre

http://www.gullerbahcesi.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

yeni Geri: Yöresel Ankara Yemekleri

Mesaj tarafından GurbetGuzeli Paz 10 Ocak 2010, 11:22

kiz duygu döktürmüssün kiz ellerine saglik in sdeniyecegim bizim ki et ahstasi valaaaa
GurbetGuzeli
GurbetGuzeli
Yönetici
Yönetici

Mesaj Sayısı : 6366
BASARI PUANI : 24704
Kayıt tarihi : 23/03/08
Yaş : 48
Nerden : isvicre

http://www.gullerbahcesi.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

yeni Geri: Yöresel Ankara Yemekleri

Mesaj tarafından ikiz_annesi Paz 10 Ocak 2010, 15:28

alemsin_valla_ya_sen demiş ki:emegine saglik insallah kebap ve köfteleri yaparim.

rica ederim abla ,tabiki deneyin insaallah
ikiz_annesi
ikiz_annesi
essiz üye
essiz üye

Mesaj Sayısı : 1470
BASARI PUANI : 1591
Kayıt tarihi : 26/12/09
Yaş : 37
Nerden : Isvec

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

yeni Geri: Yöresel Ankara Yemekleri

Mesaj tarafından ikiz_annesi Paz 10 Ocak 2010, 15:29

GurbetGuzeli demiş ki:kiz duygu döktürmüssün kiz ellerine saglik in sdeniyecegim bizim ki et ahstasi valaaaa

hehe abla kendim yazmadim, yani nettendi ama ankara yöresine ait oldugunu bildigim yemeklerdi özellikle ankara tavaaa cok lezzetli, eniste et yemeklerinimi seviyor masaallah, bizim evdede ben seviyorum en cok Yöresel Ankara Yemekleri 991493
ikiz_annesi
ikiz_annesi
essiz üye
essiz üye

Mesaj Sayısı : 1470
BASARI PUANI : 1591
Kayıt tarihi : 26/12/09
Yaş : 37
Nerden : Isvec

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

yeni Geri: Yöresel Ankara Yemekleri

Mesaj tarafından GurbetGuzeli Paz 10 Ocak 2010, 19:07

ben otcuyum daha cok et yemegi ni sevmiorum resulullah bile sütünden derinden yaralain fakat etinden yemegin demis
GurbetGuzeli
GurbetGuzeli
Yönetici
Yönetici

Mesaj Sayısı : 6366
BASARI PUANI : 24704
Kayıt tarihi : 23/03/08
Yaş : 48
Nerden : isvicre

http://www.gullerbahcesi.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

yeni Geri: Yöresel Ankara Yemekleri

Mesaj tarafından baklava Paz 10 Ocak 2010, 23:36

aaa duygucum arabasini yozgat yemeyi biliyordum..ama sanirim bütün ic anadoluya ayit bir yemek..hatta hikayesi bile varmis...

anadolu bölgesine ait bir köyde fakir bir aileye önemli bir misafir gelmis kendisi zengin yüksek mertebede biriymis....kaynana gelin sasirmislar ne yapacaklarini...hemen tavuk kesip kaynatmislar..hamurunu kaynatip dökmüsler tepsiye..tavuk etinden acili bir corba yapmislar...misafire sunmuslar...adam arabasi yemeyini okadar beyenmiski .....sonra her aklina o yemek geldikce tekrar o aileye gidermis arabasi yemeye...
baklava
baklava
Vip üye
Vip üye

Mesaj Sayısı : 1955
BASARI PUANI : 2916
Kayıt tarihi : 22/05/09
Yaş : 48
Nerden : almanya

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

yeni Geri: Yöresel Ankara Yemekleri

Mesaj tarafından civcivim Ptsi 11 Ocak 2010, 06:56

duygucum emeğine sağlık canım.arabaşı benimde bildiğim yozgata ait bir çorba.eşim ankaralı canım sende ankaralısın galiba.
civcivim
civcivim
Prenses
Prenses

Mesaj Sayısı : 246
BASARI PUANI : 735
Kayıt tarihi : 05/08/09

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

yeni Geri: Yöresel Ankara Yemekleri

Mesaj tarafından ikiz_annesi Ptsi 11 Ocak 2010, 10:42

civcivim demiş ki:duygucum emeğine sağlık canım.arabaşı benimde bildiğim yozgata ait bir çorba.eşim ankaralı canım sende ankaralısın galiba.
evett ankaraliyim, Yöresel Ankara Yemekleri 981851rica ederimm
ikiz_annesi
ikiz_annesi
essiz üye
essiz üye

Mesaj Sayısı : 1470
BASARI PUANI : 1591
Kayıt tarihi : 26/12/09
Yaş : 37
Nerden : Isvec

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

yeni Geri: Yöresel Ankara Yemekleri

Mesaj tarafından baklava Ptsi 11 Ocak 2010, 11:58

hamurunu tutturmak cok zor...ben 2-3 kere cöpe attim hamurunu..cünkü cogu tarifelerde 2-3 dakika yaziyor..ama daha fazla kaynamasi lazimmis hamurun....1 bardak unu 2 bardak soguk suylan karistiriliyo....kaynayan 3 su bardagina ilave ediliyo azar azar...hafif tuz atiyoruz.bulamaci kaynama süreci bitene kadar sürekli karistiriyoruz.. 15 dakika kaynadiktan sonra tepsiye döküp sogduktan sonra corbaylan servis yapiyoruz...


En son baklava tarafından Ptsi 11 Ocak 2010, 14:42 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
baklava
baklava
Vip üye
Vip üye

Mesaj Sayısı : 1955
BASARI PUANI : 2916
Kayıt tarihi : 22/05/09
Yaş : 48
Nerden : almanya

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

yeni Geri: Yöresel Ankara Yemekleri

Mesaj tarafından ümidimsensin Ptsi 11 Ocak 2010, 12:21

OHHHHHHH KOKUSU BURNUMA GELDİ ÇORBANIN VALLAAAAAA
EMEĞİNE SAĞLIK DUYGUCUMMMMMMMM
ümidimsensin
ümidimsensin
Vip üye
Vip üye

Mesaj Sayısı : 3255
BASARI PUANI : 7866
Kayıt tarihi : 28/05/09

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz