Güllerbahcesi
SITEMIZE BEDAVA ÜYE OLUN HER TÜRLÜ BILGIDEN SIZDE YARARLANIN IYI EGLENCELER

Join the forum, it's quick and easy

Güllerbahcesi
SITEMIZE BEDAVA ÜYE OLUN HER TÜRLÜ BILGIDEN SIZDE YARARLANIN IYI EGLENCELER
Güllerbahcesi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dalyan Köfte

Aşağa gitmek

Dalyan Köfte Empty Dalyan Köfte

Mesaj tarafından alemsin_valla_ya_sen Perş. 27 Mart 2008, 20:31

MALZEMELER
1 kilo az yağlı kıyma
2 adet soğan
2 yumurta
Bayatlatılmış yarım ekmek içi
Tuz, karabiber
1 kutu bezelye
2 adet havuç
2 adet domates
1 çay fincanı un

HAZIRLANIŞI
Kıyma, soğan, biber, 2 yumurta, bayat ekmek iyice yoğurulur el yardımıyla 2 cm kalınlığında kare şeklinde açılır. İçine haşlanmış bezelye, 1-2 dakika haşlanıp kabukları soyulmuş ve ufak küpler halinde doğranmış havuç konur ve rulo şeklinde sarılır. Dikdörtgen şeklindeki bir payreks kaba konur ve 170 derecedeki fırında 40 dakika kadar pişirilir. Piştikten sonra altına biriken su alınır. Rendelenmiş domates hafifçe pişirilip üzerine köftenin suyu ve un ilave edilir. Boza kıvamında bir sos elde edilir. Servis yapılacağı zaman köftenin üzerine bu sos dökülür. Arzuya göre haşlanmış yumurta ile garnitür yapılabilir ve sıcak olarak servis edilir
alemsin_valla_ya_sen
alemsin_valla_ya_sen
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 5591
BASARI PUANI : 23125
Kayıt tarihi : 23/03/08
Yaş : 44
Nerden : isvicre

http://www.gullerbahcesi.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz