Güllerbahcesi
SITEMIZE BEDAVA ÜYE OLUN HER TÜRLÜ BILGIDEN SIZDE YARARLANIN IYI EGLENCELER

Join the forum, it's quick and easy

Güllerbahcesi
SITEMIZE BEDAVA ÜYE OLUN HER TÜRLÜ BILGIDEN SIZDE YARARLANIN IYI EGLENCELER
Güllerbahcesi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ramazan ikinci günÜ menü

3 posters

Aşağa gitmek

yeni ramazan ikinci günÜ menü

Mesaj tarafından alemsin_valla_ya_sen Çarş. 19 Ağus. 2009, 06:49

Yayla Çorbası

İstim Kebabı

Ciğerli Pilav

Gökkuşağı Tatlısı

İstim Kebabı - Malzemeler

6 adet patlıcan
300 gr. dana kıyma
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates
2 adet sivri biber
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz, kırmızı biber

Malzemeler:

1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 kavanoz garnitür konservesi
1 kâse önceden pişirilmiş ciğer
1,5 su bardağı kaynar su, tuz

Hazırlanması:

Pirinçleri 20 dakika tuzlu kaynar suda bekletin. Tereyağını pilav tavasında eritin. Fıstıkları yağda pembeleşene kadar kavurun. Pirinçlerin suyunu süzüp ekleyin. Pirinçler metalik bir ses çıkarana kadar kavurun. Ardından suyu ve tuzu ilave edin. Pirinçler suyu bir miktar çekince kalan malzemeyi ekleyin. Ocağın altını kısın, tencerenizle kapak arasına kâğıt havlu kapatıp demlenmeye bırakın.

GÖKKUŞAĞI TATLISI:
ramazan ikinci günÜ menü Iftar_1_7
Malzemeler:

3 yumurta
1 çay bardağı şeker
3 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çay bardağı irmik
3 çay bardağı un
2 paket kabartma tozu
şerbeti:

3,5 su bardağı su
3,5 su bardağı toz şeker
bir dilim limon

Hazırlanması:


Şerbeti için su, limon ve şekeri kaynatıp soğutun.
Yumurta ve şekeri kar haline gelene kadar çırpın. Ardından sırayla diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış cam fırın kabınıza yayın.
Önceden ısınmış 200C fırında pişirin. Pişince fırından alıp ters çevirerek başka bir tepsiye çıkartın. Üzerine soğuk şerbeti 2 defada gezdirin. Bir bardak (kenarı keskin olmalı) ile daireler çıkarın.
Kalan hamurları 2 yemek kaşığı (veya arzunuza göre daha çok) kakao ve hindistancevizi ile karıştırın. Kestiğiniz dairelerden daha küçük olacak şekilde parçalar alıp elinizle yavaşça köfte şekli vererek tatlılarınızın üzerine yerleştirin.
Üzerlerini krem şanti/kaymak, meyve şekeri/kiraz şekerlemesi, antep fıstığı ve inci dekorları ile süsleyerek servis yapın.


alemsin_valla_ya_sen
alemsin_valla_ya_sen
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 5591
BASARI PUANI : 23125
Kayıt tarihi : 23/03/08
Yaş : 44
Nerden : isvicre

http://www.gullerbahcesi.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

yeni Geri: ramazan ikinci günÜ menü

Mesaj tarafından jonasemmininbacısı Çarş. 19 Ağus. 2009, 09:54

diyar hergün menü ekleme bacım.........yoksa çoook zor geçer ramazan...........
jonasemmininbacısı
jonasemmininbacısı
Prenses
Prenses

Mesaj Sayısı : 408
BASARI PUANI : 2396
Kayıt tarihi : 21/05/09
Nerden : tanzanya

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

yeni Geri: ramazan ikinci günÜ menü

Mesaj tarafından GurbetGuzeli Çarş. 19 Ağus. 2009, 10:08

kiz kolaylik olur fikir ediniriz kizzzzzzzz
GurbetGuzeli
GurbetGuzeli
Yönetici
Yönetici

Mesaj Sayısı : 6366
BASARI PUANI : 24704
Kayıt tarihi : 23/03/08
Yaş : 48
Nerden : isvicre

http://www.gullerbahcesi.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz