ramazan ikinci günÜ menü
3 posters
Güllerbahcesi :: 11 AYIN SULTANI HOSGELDIN YA SEHRI RAMAZAN :: 11 AYIN SULTANI RAMAZAN ÖZEL :: RAMAZANDA ÖZEL MENÜLER
1 sayfadaki 1 sayfası
ramazan ikinci günÜ menü
Yayla Çorbası
İstim Kebabı
Ciğerli Pilav
Gökkuşağı Tatlısı
İstim Kebabı - Malzemeler
6 adet patlıcan
300 gr. dana kıyma
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates
2 adet sivri biber
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz, kırmızı biber
İstim Kebabı
Ciğerli Pilav
Gökkuşağı Tatlısı
İstim Kebabı - Malzemeler
6 adet patlıcan
300 gr. dana kıyma
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates
2 adet sivri biber
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz, kırmızı biber
Malzemeler: 1 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1 yemek kaşığı kuş üzümü 1 kavanoz garnitür konservesi 1 kâse önceden pişirilmiş ciğer 1,5 su bardağı kaynar su, tuz Hazırlanması: Pirinçleri 20 dakika tuzlu kaynar suda bekletin. Tereyağını pilav tavasında eritin. Fıstıkları yağda pembeleşene kadar kavurun. Pirinçlerin suyunu süzüp ekleyin. Pirinçler metalik bir ses çıkarana kadar kavurun. Ardından suyu ve tuzu ilave edin. Pirinçler suyu bir miktar çekince kalan malzemeyi ekleyin. Ocağın altını kısın, tencerenizle kapak arasına kâğıt havlu kapatıp demlenmeye bırakın. GÖKKUŞAĞI TATLISI: Malzemeler: 3 yumurta 1 çay bardağı şeker 3 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 3 çay bardağı irmik 3 çay bardağı un 2 paket kabartma tozu şerbeti: 3,5 su bardağı su 3,5 su bardağı toz şeker bir dilim limon Hazırlanması: Şerbeti için su, limon ve şekeri kaynatıp soğutun. Yumurta ve şekeri kar haline gelene kadar çırpın. Ardından sırayla diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış cam fırın kabınıza yayın. Önceden ısınmış 200C fırında pişirin. Pişince fırından alıp ters çevirerek başka bir tepsiye çıkartın. Üzerine soğuk şerbeti 2 defada gezdirin. Bir bardak (kenarı keskin olmalı) ile daireler çıkarın. Kalan hamurları 2 yemek kaşığı (veya arzunuza göre daha çok) kakao ve hindistancevizi ile karıştırın. Kestiğiniz dairelerden daha küçük olacak şekilde parçalar alıp elinizle yavaşça köfte şekli vererek tatlılarınızın üzerine yerleştirin. Üzerlerini krem şanti/kaymak, meyve şekeri/kiraz şekerlemesi, antep fıstığı ve inci dekorları ile süsleyerek servis yapın. |
Geri: ramazan ikinci günÜ menü
diyar hergün menü ekleme bacım.........yoksa çoook zor geçer ramazan...........
jonasemmininbacısı- Mesaj Sayısı : 408
BASARI PUANI : 2396
Kayıt tarihi : 21/05/09
Nerden : tanzanya
Güllerbahcesi :: 11 AYIN SULTANI HOSGELDIN YA SEHRI RAMAZAN :: 11 AYIN SULTANI RAMAZAN ÖZEL :: RAMAZANDA ÖZEL MENÜLER
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Ptsi 11 Nis. 2011, 09:53 tarafından anne-basimda-bit-var
» Lutfen ccuklarinizi kimseye emanet etmeyin!!!!
Paz 03 Nis. 2011, 18:54 tarafından GurbetGuzeli
» Haşhaşlı simit
Salı 15 Mart 2011, 19:22 tarafından GurbetGuzeli
» DÜGÜN HAZIRLIKLARI 1
Ptsi 14 Mart 2011, 12:29 tarafından GurbetGuzeli
» Cinsiyet Belirleme Yöntemleri Paylaşım
Çarş. 09 Mart 2011, 09:54 tarafından GurbetGuzeli
» gurbetguzelinin oglanlari erkek oldu resimli:))))))
Perş. 24 Şub. 2011, 10:21 tarafından GurbetGuzeli
» siteye resim nasil eklenir (resimli anlatim)
Çarş. 22 Ara. 2010, 08:42 tarafından GurbetGuzeli
» donots cocuklar bayilacak bunaaa resimliii
Salı 21 Ara. 2010, 13:30 tarafından GurbetGuzeli
» ASURE VE ASURE CORBASI DENEYIN PISMAN OLMAYACAKSINIZZ
C.tesi 18 Ara. 2010, 20:28 tarafından GurbetGuzeli