Güllerbahcesi
SITEMIZE BEDAVA ÜYE OLUN HER TÜRLÜ BILGIDEN SIZDE YARARLANIN IYI EGLENCELER

Join the forum, it's quick and easy

Güllerbahcesi
SITEMIZE BEDAVA ÜYE OLUN HER TÜRLÜ BILGIDEN SIZDE YARARLANIN IYI EGLENCELER
Güllerbahcesi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

RAMAZANIN YEDINCI GÜNÜ MENÜ

Aşağa gitmek

süper RAMAZANIN YEDINCI GÜNÜ MENÜ

Mesaj tarafından GurbetGuzeli Perş. 20 Ağus. 2009, 06:53

RAMAZANIN YEDINCI GÜNÜ MENÜ B%3F%3Frek ESKIDEN YENEN BIR LEZZET OSMANLI BÖREGI

Yapılışı çok kolay 15 dakika sürüyor.Pişme süreside 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar.(benimki turbo fırın)

Mlz.
5 adet hazır yufka
250 gr beyaz peynir
200 gr kaymak(süt yada yoğurt kaymağı)
3 yumurta
2 çay kaşığı tuz

Yapılışı
Yufkaları tek tek açıp ortasına boydanboya peynir serpin.Yufkanın iki tarafından karşılıklı olarak(uçları yufkanın merkezine gelecek şekilde)katlayın.4-5 parmak uzunluğunda parçalar keserek hafifçe yağlanmış tepsiye sıkıştırarak yerleştirin.Kaymakla yumurtaları tuzu ekleyerek iyice çırpıp (karışımın boza kıvamında olması gerekiyor daha koyu ise 1-2 kaşık yoğurt ekleyebilirsiniz.) tepsiye yayın önceden ısıtılmış fırında üzeri kızararana kadar pişirin.
RAMAZANIN YEDINCI GÜNÜ MENÜ Bardaktatl%3F%3Fs%3F%3F%20025
RAMAZANIN YEDINCI GÜNÜ MENÜ Lavantincorba
ALUSKE
MALZEMELERİ:
5 bardak tavuksuyu
1,5 bardak un
1 yumurta
Tuz, karabiber

YAPILIŞI:
Tavuk suyu ve isteğe göre tavuk etleri ( az miktar olmasına dikkat edin) Kaynamaya bırakılır.
Un, su ve tuzla akıcı kıvamlı bir hamur yapılır.
Hamur iki küçük kaşık yardımıyla kaynamakta olan çorbaya parça parça atılır.
Kaşıklar her seferinde kaynayan çorbanın içine batırılarak bu işlem yapılırsa daha kolay olur.
Hamur bitince birkaç dak. daha kaynatılıp altı kapatılır.
Yumurta iyice çırpılıp, ince ip gibi yavaş yavaş sıcak çorbaya akıtılır ve tencerenin ağzı kapatılır.
Servisten önce baharatları konur.

RAMAZANIN YEDINCI GÜNÜ MENÜ Lavantinsalata
ANTEP SALATASI
MALZEMELERİ:
3 tane domates
2 tane yeşil biber (Tercihen acı)
1 tane kuru soğan
1 diş sarımsak
Pulbiber, sıvı sumak ekşisi
Tuz, sııvıyağ

Yapılışını anlatmaya zaten gerek yok.
Ben mazdanozum olmadığı için kullanmadım ama mutlaka maydanoz koyun.


RAMAZANIN YEDINCI GÜNÜ MENÜ Lavantinborek
DUVAKLI KÖFTE MALZEMELERİ:

1-2 tane yufka (Ben evde hazırladığım yufkayı yüksek ısıda saçta pişirip öyle kullandım.)300 gr. kıyma
1 tane kurusoğan
1/2 bardak ince bulgur
Tuz, karabiber
1 bardak soğuk et suyu
1 kaşık salça
Üzerine dökmek için:
Sarımsaklı yoğurt ve yağda kavrulmuş pulbiber

YAPILIŞI:
Bulgur, kıyma, rendelenmiş soğan ve baharatlar karıştırılıp bir miktar suyardımı ile yoğurulur.
Yufkalardan gelişi güzel parçalar koparılıp arasına kıymalı harçtan koyup sarma yapar gibi sarılır.
Hazırlanan köfteler yağlanmış tepsiye yan yana dizilip, fırçayla sıvı yağ sürülür.
Önceden ısıttığımız fırında yufkalar kızarana kadar tutulur.
Et suyu ve salça bir taşım kaynatılıp kızaran yufkaların üzerine kaşık kaşık gezdirilir, tekrar fırında 5 dak. bekletilir.
Fırından çıkarılan köfteler servis tabağına alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve kavrulmuş pulbiberi gezdirilir.

------------------------------------------------------------------------------------------------

HAZIRLAYAN: Yemeğimle (Seval)


RAMAZANIN YEDINCI GÜNÜ MENÜ Sevalcorba
EV YAPIMI TARHANA CORBASI

MALZEMELER:
*3 dolu dolu yemek kasigi tarhana
*1 yemek kasigi margarin veya 2 yemek kasigi sivi yag
*1 cay kasigi nane
*yarim yemek kasigi salca
*gerekirse tuz

YAPILISI:Tarhanayi bir kasenin icerisinde öncelikle 10 dakika 1 su bardagi suyla islanmasini bekliyoruz diger taraftan tancereye yagimizi aliyoruz eriyince nanemizi ekleyerek biraz kavuruyoruz bu arada güzel güzel kokular yayilmaya basliyor bile,üzerine salcamizi ve kasenin icerisindeki tarhanayi ekliyoruz suyu az gelecektir üzerine yeterince su ekleyerek kaynayana dek karistiryoruz kaynayinca karistirmayi burakiyoruz ve altini kisip böylece 10 dakika daha pisiriyoruz sonra ocaktan alip servis yapabiliriz.Corbalan sonra yemeklerimize gecebiliriz sirasiyla Güvec,Yaprak sarma ,sebzeli pilav ve tabiki Kayserililerin olmazsa olmazi mantiyla devam ediyoruz iste tariler,

RAMAZANIN YEDINCI GÜNÜ MENÜ Sevalpilav
MISIR VE BEZELYELI PILAV

MALZEMELER:
*1 su bardagi pirinc
*1 yemek kasigi tereyagi
*1 tablet et veya tavuk suyu
*tuz*konserve misir ve bezelye

YAPILISI:Pirincin üzerine biraz tuz atip sicak su ekliyoruz ve 5 dakika bekletiyoruz sonra kevgire bosaltip suyunu süzdürüyoruz.Tencereye siviyag yada tereyagini koyup pirinci ilave ediyoruz 10 dakika bu sekilde karistirarak kavuruyoruz üzerine et suyu tabletini,tuzu ekleyip 2 subardagi su koyuyoruz ve altini kisip yavas yavas pismesini sagliyoruz,suyunu ceken pilavi altini kapatip en az 10 dakika dinlendiriyoruz ve islattigimiz kaliba koyuyoruz burada kasikla iyice bastirip servis tabagina ters ceviriyoruz sonrasinda konserve misir ve bezelyeyle servis yapiyoruz.

RAMAZANIN YEDINCI GÜNÜ MENÜ Sevalguvec
GÜVEC

MALZEMELER:

*3 tane patlican
*2 tane kuru sogan
*3 dis sarimsak
*1 tane domates ve 1 tane biber
*Bir kac parca kemikli et yada 200 gr kusbasi dogranmis kuzu eti
*istenirse 1 tanede patates
*tuz,kirmizi biber ,1 yemek kasigi salca,1 yemek kasigi margarin veya 1 yemek kasigi sivi yag

YAPILISI: Güvecimize öncelikle margarini ve etimizi koyup kapagini kapatip ocagin üzerine aliyoruz taki etler iyice kavrulana dek sonra üzerine dogradigimiz sogani,sarimsagi,patatesi ve alaca soyup küp küp dogradgimiz patlicanlari ilave ediyoruz en üstüne 1 tane domates ve biberi dilimliyoruz agzi kapali 5,10 dakika böyle pismesi gerekiyor sonrasinda ise salcayi bir kaseye aliyoruz üzerine tuzunu,kirmizi biberini ve 1 cay bardagi suyunu koyup iyice karistirip güvecimize ilave ediyoruz tekrar agzi kapali en kisik ateste pisiriyoruz.
GurbetGuzeli
GurbetGuzeli
Yönetici
Yönetici

Mesaj Sayısı : 6366
BASARI PUANI : 24704
Kayıt tarihi : 23/03/08
Yaş : 48
Nerden : isvicre

http://www.gullerbahcesi.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

süper Geri: RAMAZANIN YEDINCI GÜNÜ MENÜ

Mesaj tarafından GurbetGuzeli Perş. 20 Ağus. 2009, 06:54

RAMAZANIN YEDINCI GÜNÜ MENÜ Sevalsarma
YAPRAK SARMAMALZEMELER:
*1 kilo asma yapragi
*2 kase pirinç
*1 kase bulgur
*2 tane kurusogan
*1 tane konserve dogranmis domates
*tuz,karabiber,kirmizibiber,pulbiber,nane yada kekik
*yeterince sivi yag
*yarim demet maydonoz
*300 gr kiyma



YAPILISI:Asma yapraklari konserveden cikiyorsa 1 kac kez suyunu degistirerek tuzunun cikmasi saglanir ve bir kenara suyunu süzmesi icin konur diger taraftan yikanmis pirinclerin ve bulgurun üzerinini gececek kadar kaynayan sudan konur ve 5 dakika bekletilir,biraz sisen karisimin fazla suyu süzülür ve üzerine incecik dogranmis soganlar, maydonozlar,domatesler eklenir ve geriye kalan kiyma,yeterince siviyag ve baharatlar eklenir (tuzuna dikkat az koymakta fayda var zira yaprak salamuradan cikiyorsa cok tuzlu olur) sonrada iyice harmanlanir geriye sarmak kaliyor.Yaprak avuc icinde düzlenir ve ortasina serit halinde harctan konur önce kenarlari ice bükülür sonrada üsten sikica yuvarlayarak sarilir hepsi bu sekilde yapilip bittikten sonra isterseniz tencereye istersenizde düdüklüyüye hic bosluk kalmayacak sekilde dizilir en sonunda 50 gr margarin kesilip üstüne konur, limon dilimlenip yerlestirilir yada yarim limonun suyu eklenir ve yeterince su konur son olarakta üstünede düz bir tabak yerlestirilir kaynamaya basladiktan sonra kisik atese alinir pisirilir....


RAMAZANIN YEDINCI GÜNÜ MENÜ SevalSALATA SALATA



MALZEMELER:
*Yarim marul
*1 tane domates
*1 tane biber
*salata sosu
*1,2 dilim beyaz peynir
*limon suyu,sivi yag ve su
YAPILISI:Marul ras gele kesilerek tabaga yerlestirilir üzerine dilimledigimiz domates biber yerlestirilir ve salata sosu su ve sivi yagla karistirdiktan sonra üzerine gezdirilir en sona ise küp küp dilimlenmis peynir konur dilerseniz bir kac tanede zeytin cok yakisir.

RAMAZANIN YEDINCI GÜNÜ MENÜ Sevalmanti KAYSERI MANTISI
MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
*500 gr un
*1 yemek kasigi tuz
*1 yumurta
*yeterince su

KIYMALI IC ICIN:
*300 gr kiyma
*1 tane incecik dogranmis kuru sogan
*tuz,karabiber,kirmizi biber
DIGER:
*Sarimsakli yogurt
*salcali sos (2 yemek kasigi sivi yag,1 tatli kasigi salca)
YAPILISI:Unumuzu yogurma kabina alip ortasi havuz gibi aciyoruz ortasina tuzunu,yumurtayi ve 1 su bardagi suyu koyup yogurmaya basliyoruz su az gelebilir bunu sizin ayarlamaniz gerekiyoru ama hamur gayet sert bir hamur olmali,hamuru iyice yogurup 2 yada 3 bezeye ayiriyoruz ve yarim saat dinlendiriyoruz,diger taraftan kiymali harcimizi tüm malzemeleri ekleyip karistirip hazirliyoruz,dinlenen bezeler bol unla cok kalin olmayacak sekilde oklavayla acilir bicak yardimiyla buyuklugu size kalmis enlemine ve boylamina kesilerek kareler olusturulur her birinin üzerine bir parca kiymali harctan konur ve 4 kenarida ortaya gelecek sekilde kapatilir sonra bir bez serdigimiz tepsinin üzerine konur.sonrasinda pisirmek icin buyukce bir tencerede su kaynatilir kaynayan suya 1 yemek kasigi tuz ilave edilir ve dalan suyun icine mantilar tek tek atilir tasmamasi icin basindan ayrilmamanizi tavsiye ederim 10 dakika kadar pisen manti soguk suya tutularak kevgirde suyu süzdürülür ve servis tabagina alinir burda iliyan mantinin üzerine önce sarimsakli yogurt sonrada 1 yemek kasigi sivi yag ve yarim yemek kasigi salcayla yaptigimiz sos gezdirilir tabiki sumakta cok yakisir üzerine denemek isteyenlere tavsiye ederim.


RAMAZANIN YEDINCI GÜNÜ MENÜ Sevalgultatlisi
GÜL TATISI
MALZEMELER:
*1 yumurta
* 1 su bardagi yogurt
*1 su bardagi irmik
*250 gr margarin oda isisinda
*1 cay bardagi sivi yag
*1 cay kasigi kabartma tozu
*1 paket vanilya
*yeterince un

SERBETI ICIN:
*3 su bardagi su
*3 su bardagi seker
*yarim limon suyu

YAPILISI:Serbeti kaynatip sogumaya burakiyoruz ve tüm malzeme kulak memesi yumusakliginda yogrulur ve 2 ye bölünerek yarim cm kaliniginda oklavayla acilir ve su bardagi agziyla yuvarlaklar kesilir ve herbir yuvarlagin yarisina gelecek sekilde 3 tane yuvarlak üst üste dizilir,alt ucundan kivirarak rulo yapilir ve bu rulo ortadan 2ye kesilir kesilen yer alta gelecek sekilde yaglanmis tepsiye dizilir üzerilerine findik yada fistik dizilerek önceden isinmis firinda 180 derecede üzeri kizarana dek pisirilir cikarinca hic vakit kaybetmeden soguyan serbet üzerine gezdirilir ve cekmesi icin oda isisinda bekletilir.
GurbetGuzeli
GurbetGuzeli
Yönetici
Yönetici

Mesaj Sayısı : 6366
BASARI PUANI : 24704
Kayıt tarihi : 23/03/08
Yaş : 48
Nerden : isvicre

http://www.gullerbahcesi.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz