Güllerbahcesi
SITEMIZE BEDAVA ÜYE OLUN HER TÜRLÜ BILGIDEN SIZDE YARARLANIN IYI EGLENCELER

Join the forum, it's quick and easy

Güllerbahcesi
SITEMIZE BEDAVA ÜYE OLUN HER TÜRLÜ BILGIDEN SIZDE YARARLANIN IYI EGLENCELER
Güllerbahcesi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

RAMAZANIN SEKINCI GÜNÜ MENÜ

Aşağa gitmek

RAMAZANIN SEKINCI GÜNÜ MENÜ Empty RAMAZANIN SEKINCI GÜNÜ MENÜ

Mesaj tarafından GurbetGuzeli Perş. 20 Ağus. 2009, 06:55

.......ŞATOBÜRYAN
MALZEMELER

8 dilim tost ekmeği
8 dilim bonfile
8 dilim cheddar peyniri
1,5 su bardağı su
1,5 yemek kaşığı salça
Kekik
5 domates
3 sivri biber
2 soğan
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı un

YAPILIŞI:
Tost ekmeklerini zeytinyağında hafifçe kızartın.1,5 su bardagı suda salçayı eritip,kekiği ilave edin.Fırın tepsisine sosu yayın.Kızartılan ekmekleri sosun üzerine tepsiye dizin.Etleride aynı yağda kızartıp ekmeklerin üzerine yerleştirin.Küçük bir tencerede tereyağını eritin.Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayıp tencereye ekleyin.Küp küp doğranmış domates ve biberi ekleyin.Domatesler eriyene kadar pişirin.Daha sonra 1 çorba kaşığı unu ilave edip,iyice karıştırın..Hazırladığımız sosu etlerin üzerine paylaştırın.Üzerlerine peynir dilimlerini kapayın.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

TAVUKLU PİLAV:
MALZEMELER:
1 Tavuk göğsü1 orta boy soğan2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı badem
2 yemek kaşığı kuşüzümü
2 yemek kaşığı çamfıstığı
3 su bardağı tavuk suyu
3 yemek kaşığı tereyağ
Tarçın,karabiber,tuz

YAPILIŞI:
Tavuk, soyulmuş bütün soğanla haşlanır.Tavuk haşlanırken pirinç tuzlu suda ıslatılır..Kuş üzümlerinin sapları temizlenir ve şişmeleri için yarım saat ılık suda bekletilir.Badem ve çam fıstıkları sıcak suda bekletilerek kabukları temizlenir.3 yemek kaşığı tereyağ tencereye alınır.Bademler eklenip 3-5 dk kavrulur.Pirinç yıkanıp suyu süzülüp ilave edilir.Çamfıstığı,kuşüzümü,tuz ve baharatlar eklenir.3 su bardağı tavuk suyu ilave edilerek önce harlı, sonra kışık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.Pilav pişerken tavuk kemiklerinden ayrılıp eti didiklenir.Pilav demlendikten sonra tavuk etiyle karıştırılıp kek kalıbında servis edilir.

KÖZLENMİŞ PATLICAN SALATASI:
MALZEMELER

1,5 kg patlıcan
3 domates
4 kırmızı biber
Bir iki dal yeşil soğan
Maydanoz,dereotu
Sarımsak,yağ,limon,tuz

YAPILIŞI:

Patlıcan,domates ve kırmızı biber fırında 250 derecede közlenir.Soğuyunca hepsi küp şeklinde doğranıp suyu süzülür.İnce doğranmış maydanoz,dereotu,ve yeşil soğan eklenir.Dövülmüş sarımsak limon ve yağ karıştırılıp servis tabağına alınır

KIRMIZI BİBER SARMASI:
MALZEMELER:
12 adet kırmızı
biber1 su bardağı rendelenmiş sert beyaz peynir
1 su bardağı iri doğranmış ceviz
12 dal taze soğan
5-6 dal doğranmış maydanoz
Karabiber
YAPILIŞI:
Biberlerin üst kısmı kesilerek çekirdekleri ayıklanır.Fırında diri kalacak şekilde közlenir.Soğan dalları kaynar suya atılıp yumuşatılır.Ardından soğuk suya tutulur.Biberler soğuduktan sonra kabukları soyulur.Peynirli içten bir tatlı kaşığıı biberlerin geniş kısmına koyularak yaprak sarması gibi sarılır.Taze soğan dallarıyla bağlanıp servis tabağına alınır.Üzerine zeytinyağı gezdirilerek afiyetle yenir.

AİNTAP ÇORBASI:



MALZEMELER:
1 su bardağı ince bulgur
Yarım çay bardağı ılık su
1,5 yemek kaşık un
Tuz
6 su bardağı et suyu
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 su bardağı erişte
3 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 kaşık un
Nane,tuz

YAPILIŞI:
İnce bulguru ılık su ile ıslatıp şişmesi için 10 dakika beklettim sonra içine 1,5 yemek kaşığı un ve tuz ekleyerek yoğurdum ufak parçalar koparıp fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yaptım.Et suyunu kaynatım içine bulgur köftelerini attım 10 dakika sonra haşlanmış yeşil mercimeği ve erişteyi ekledim erişte yumuşayınca yoğurt,un ve yumurtayı çırpıp kaynayan çorba suyu ile ılıklaştırarak yavaş yavaş çorbaya ekledim kaynayana kadar pişirip nane ile servis yaptım
ETLİ HAVUÇLU PİLAV


MALZEMELER:

250 gr sotelik et
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 adet havuç
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
Tuz,karabiber,çay kaşığının ucu ile tarçın
YAPILIŞI:
Pirinçleri sıcak su ile ıslatıp yarım saat beklettim, yağda eti kavurdum üzerine rendelenmiş havucu ekleyip kavurdum sonra prinçleri kavurdum karabiber,tuz ve tarçın koyup üç bardak kaynar su ilave edip pişirdim.Afiyet Olsun.

KREMALI MANTARLI BİFTEK:

MALZEMELER:
Yarım kg. biftek
Yarım çay bardağı yağ
1 adet soğan
250 gr mantar
1 kaşık domates salçası
bir çay bardağı süt
1 çay bardağı krema
Tuz,karabiber,kekik
YAPILIŞI:

Tencere yağı koyup biftekleri hafif kızarttım sonra yağdan aldım aynı yağa ikiye bölüp piyazlık yarım ay şeklinde doğradığım soğanı ekledim kavurdum salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurdum mantarları doğrayıp ekledim biraz pişince etleri ve sütü ekledim iyice pişirdim etler pişince tuz ve karabiberi ekledim ,yemeğin içinden etleri aldım kalan kısma krema ekleyip kaynattım servis esnasında bifteğin yanına kremalı karışım koydum kekikle servis yaptım.
GurbetGuzeli
GurbetGuzeli
Yönetici
Yönetici

Mesaj Sayısı : 6366
BASARI PUANI : 24704
Kayıt tarihi : 23/03/08
Yaş : 48
Nerden : isvicre

http://www.gullerbahcesi.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz