RAMAZANIN DO^KUZUNCU GÜNÜ MENÜ
Güllerbahcesi :: 11 AYIN SULTANI HOSGELDIN YA SEHRI RAMAZAN :: 11 AYIN SULTANI RAMAZAN ÖZEL :: RAMAZANDA ÖZEL MENÜLER
1 sayfadaki 1 sayfası
RAMAZANIN DO^KUZUNCU GÜNÜ MENÜ
AİNTAP ÇORBASI:
MALZEMELER:
1 su bardağı ince bulgur
Yarım çay bardağı ılık su
1,5 yemek kaşık un
Tuz
6 su bardağı et suyu
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 su bardağı erişte
3 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 kaşık un
Nane,tuz
YAPILIŞI:
MALZEMELER:
250 gr sotelik et
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 adet havuç
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
Tuz,karabiber,çay kaşığının ucu ile tarçın
YAPILIŞI:
Pirinçleri sıcak su ile ıslatıp yarım saat beklettim, yağda eti kavurdum üzerine rendelenmiş havucu ekleyip kavurdum sonra prinçleri kavurdum karabiber,tuz ve tarçın koyup üç bardak kaynar su ilave edip pişirdim.Afiyet Olsun.
KREMALI MANTARLI BİFTEK:
MALZEMELER:
Yarım kg. biftek
Yarım çay bardağı yağ
1 adet soğan
250 gr mantar
1 kaşık domates salçası
bir çay bardağı süt
1 çay bardağı krema
Tuz,karabiber,kekik
EZODAMAT ÇORBASI:
Alicilarinizin ayariyla oynamayin, ezo gelin degil damat corbasi! Pirinc pilavi servisi yapcagimiz icin, corbamizin pirinci olmayacak,ayni besinden cok almayalim ki dengeli olsun diye dusundum ;) E beyaz pirinci eksik olan corbaya da damat ismi daha uygundur J
Malzemelerimiz
1 kase ince bulgur
1 kase kirmizi mercimek
1 buyuk sogan
1 tepeleme kasik salca (domates+biber salcasi karisimi pek guzel olur)
2 kasik yag
Su
YAPILIŞI:
Servis ederken corbanin uzeri icin
Yagda kavrulmus nane, arzuya gore biber…
Sogani ince ince dograyip yagda kavuruyoruz. Salcayi da katip biraz su ilavesi ile karistirin. Yikanmis ince bulgur ve mercimegi de ekleyip (tercihen) kaynamis suyu ilave edin. Corbanizin kivamini arzunuza gore ayarlarsiniz diye su miktarini belirtmedim.Yaklasik 1.5 litre iyi geliyor. Mercimekler iyice pistikten sonar uzerine yagda kavrulmus nane ,biber dokerek servsi yapabilirsiniz.
Eger evdeki bebeleri de dusuneceksek corbayi robottan gecirebilirsniz. Onun gorunusu de boyle oluyor;)
MALZEMELER:
Kalabalik bir misfir grubu icin hazirlamistim, 14 kisilik iki tepsi cikiyor.Siz elbete isteginize gore ayarlama yapabirsiniz miktar ve sebze cesidinde.
Malzemeler:
6 patates
6 patlican
1 yesil, 1 sari kabak
4 buyuk domates (ikisini rendenmis, ikisi kucuk kucuk dogranmis)
2 buyuk biber
2 buyuk sogan
2 kasik salca
3 kap kadar su
Yarim kilo kiyma, kiymayi kavurmak icin yag
YAPILIŞI:
*Oncelikle buradaki kiymalar yagsiz ve tatsiz oldugu icin kiymayi tereyagi ile kavurdum ve yeme icin baska his yag kullanmadim!
*Patlicanlari kucuk kuccuk dograyip tuzlu su icinde acisinin cikmasi icn beklettim.
*Diger tum sebzeleri dograyip hazirlayin.
Salcayi suda inceltip , tum malzemeleri bir guzel karistirin,tuz ve barhati ilave edin. (Daha once benzer bir yemegi hindi boyutunda olan firin posetinde yapmistim. Karistirmasi dah kolay oluyor tabi :) Kiyma yerine koyun etini cigden koymustum ,sonuc gayet iyiydi)
*Tepsilere yerlestirdikten sonra, uzerni hic ava almayacak sekilde aluminyom folyo ile kaplayin. 400 derecede pisirin.
------------------------------------------------------------------------------------------------
SÜTLÜ ÇORBA...
MALZEMELER:
MALZEMELER
1 Yumurta
1 Kucuk Paket Kuru Maya
1 Su Bardagi Sut
1/2 Cay Bardagi Sivi Yag
1 Cay Kasigi Tuz
1 Tatli Kasigi Seker
3 Su Bardağı Un
YAPILISI
Ilik sutle mayayi eritin, yumurtanin sarisindan bir cay kasigi ayirin ve butun malzemeleri harmanlayip, hamuru iyice yogurun. Uzerine bez ortup, yarim saat dinlendirin. Dinlenen hamuru bikere daha yogurup, uzun kek kalibina, yagli kagit serip, hamuru yerlestirin. Hamurun uzerine bicakla cizikler atip, ayirdiginiz yumurta sarisini, cok az sutle acip, hamurun uzerine surun. Hamurunuzun uzerine susam ve hashas serpistirip, 180 derece firinda, 35 dakika pisirin. Biraz soguduktan sonra dilimleyip, servis yapin.
AFIYET OLSUN...
HİNKAL(ORTA ASYA DAĞISTAN YEMEĞİ):
Hinkal'i Dagistan'dan gelen bir arkadasimdan ogrenmistim. Dagistan'da ozel gunlerde, ozel misafirlere yaparlarmis bu yemegi.
MALZEMELER:
1 kg kemikli dana eti
2 Yemek Kasigi Biber Salcasi
2-3 Dis Sarimsak
Sivi YagSuTuz
Hamur Icin
100 Un
Aldigi Kadar SuTuz
YAPILIŞI:
Kemikli eti, tuzlu suda iyice pisirelim. Et piserken hamuru yugurmaya baslayalim. Unu, aldigi kadar su ile biraz tuz ekleyerek yoguralim ve beze yapip, un serpistirilmis tezgahta acalim. Ruletle kucuk kucuk kareler keselim. Pisen kemikli etin suyunu suzelim. Kemikli etten, kemikleri ayiralim ve etleri , et suyunun icine geri koyalim. Kare kestigimiz hamurlarida icine ilave edip, hamurlar pisene kadar kaynatalim. Sarimsaklari dovelim ve yemegin suyundan bir kepce alip, sarimsakla karistiralim. Kucuk bir tavada sivi yagi kizdiralim, salcayi kavuralim. Hamurlar pistikten sonra ocagi kapatalim. Etli hamuru, suyuyla birlikte servis tabagina alalim. Uzerine sarimsakli sostan dokup, kavrulmus salcayla susleyerek servis yapalim.
MALZEMELER:
1 su bardağı ince bulgur
Yarım çay bardağı ılık su
1,5 yemek kaşık un
Tuz
6 su bardağı et suyu
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 su bardağı erişte
3 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 kaşık un
Nane,tuz
YAPILIŞI:
İnce bulguru ılık su ile ıslatıp şişmesi için 10 dakika beklettim sonra içine 1,5 yemek kaşığı un ve tuz ekleyerek yoğurdum ufak parçalar koparıp fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yaptım.Et suyunu kaynatım içine bulgur köftelerini attım 10 dakika sonra haşlanmış yeşil mercimeği ve erişteyi ekledim erişte yumuşayınca yoğurt,un ve yumurtayı çırpıp kaynayan çorba suyu ile ılıklaştırarak yavaş yavaş çorbaya ekledim kaynayana kadar pişirip nane ile servis yaptım
ETLİ HAVUÇLU PİLAV
MALZEMELER:
250 gr sotelik et
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 adet havuç
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
Tuz,karabiber,çay kaşığının ucu ile tarçın
YAPILIŞI:
Pirinçleri sıcak su ile ıslatıp yarım saat beklettim, yağda eti kavurdum üzerine rendelenmiş havucu ekleyip kavurdum sonra prinçleri kavurdum karabiber,tuz ve tarçın koyup üç bardak kaynar su ilave edip pişirdim.Afiyet Olsun.
KREMALI MANTARLI BİFTEK:
MALZEMELER:
Yarım kg. biftek
Yarım çay bardağı yağ
1 adet soğan
250 gr mantar
1 kaşık domates salçası
bir çay bardağı süt
1 çay bardağı krema
Tuz,karabiber,kekik
YAPILIŞI:
Tencere yağı koyup biftekleri hafif kızarttım sonra yağdan aldım aynı yağa ikiye bölüp piyazlık yarım ay şeklinde doğradığım soğanı ekledim kavurdum salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurdum mantarları doğrayıp ekledim biraz pişince etleri ve sütü ekledim iyice pişirdim etler pişince tuz ve karabiberi ekledim ,yemeğin içinden etleri aldım kalan kısma krema ekleyip kaynattım servis esnasında bifteğin yanına kremalı karışım koydum kekikle servis yaptım.
***********************************************************************************
Tencere yağı koyup biftekleri hafif kızarttım sonra yağdan aldım aynı yağa ikiye bölüp piyazlık yarım ay şeklinde doğradığım soğanı ekledim kavurdum salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurdum mantarları doğrayıp ekledim biraz pişince etleri ve sütü ekledim iyice pişirdim etler pişince tuz ve karabiberi ekledim ,yemeğin içinden etleri aldım kalan kısma krema ekleyip kaynattım servis esnasında bifteğin yanına kremalı karışım koydum kekikle servis yaptım.
***********************************************************************************
EZODAMAT ÇORBASI:
Alicilarinizin ayariyla oynamayin, ezo gelin degil damat corbasi! Pirinc pilavi servisi yapcagimiz icin, corbamizin pirinci olmayacak,ayni besinden cok almayalim ki dengeli olsun diye dusundum ;) E beyaz pirinci eksik olan corbaya da damat ismi daha uygundur J
Malzemelerimiz
1 kase ince bulgur
1 kase kirmizi mercimek
1 buyuk sogan
1 tepeleme kasik salca (domates+biber salcasi karisimi pek guzel olur)
2 kasik yag
Su
YAPILIŞI:
Servis ederken corbanin uzeri icin
Yagda kavrulmus nane, arzuya gore biber…
Sogani ince ince dograyip yagda kavuruyoruz. Salcayi da katip biraz su ilavesi ile karistirin. Yikanmis ince bulgur ve mercimegi de ekleyip (tercihen) kaynamis suyu ilave edin. Corbanizin kivamini arzunuza gore ayarlarsiniz diye su miktarini belirtmedim.Yaklasik 1.5 litre iyi geliyor. Mercimekler iyice pistikten sonar uzerine yagda kavrulmus nane ,biber dokerek servsi yapabilirsiniz.
Eger evdeki bebeleri de dusuneceksek corbayi robottan gecirebilirsniz. Onun gorunusu de boyle oluyor;)
MALZEMELER:
Kalabalik bir misfir grubu icin hazirlamistim, 14 kisilik iki tepsi cikiyor.Siz elbete isteginize gore ayarlama yapabirsiniz miktar ve sebze cesidinde.
Malzemeler:
6 patates
6 patlican
1 yesil, 1 sari kabak
4 buyuk domates (ikisini rendenmis, ikisi kucuk kucuk dogranmis)
2 buyuk biber
2 buyuk sogan
2 kasik salca
3 kap kadar su
Yarim kilo kiyma, kiymayi kavurmak icin yag
YAPILIŞI:
*Oncelikle buradaki kiymalar yagsiz ve tatsiz oldugu icin kiymayi tereyagi ile kavurdum ve yeme icin baska his yag kullanmadim!
*Patlicanlari kucuk kuccuk dograyip tuzlu su icinde acisinin cikmasi icn beklettim.
*Diger tum sebzeleri dograyip hazirlayin.
Salcayi suda inceltip , tum malzemeleri bir guzel karistirin,tuz ve barhati ilave edin. (Daha once benzer bir yemegi hindi boyutunda olan firin posetinde yapmistim. Karistirmasi dah kolay oluyor tabi :) Kiyma yerine koyun etini cigden koymustum ,sonuc gayet iyiydi)
*Tepsilere yerlestirdikten sonra, uzerni hic ava almayacak sekilde aluminyom folyo ile kaplayin. 400 derecede pisirin.
------------------------------------------------------------------------------------------------
SÜTLÜ ÇORBA...
MALZEMELER:
1 Adet Orta Boy Sogan
4 Adet Orta Boy Domates
5 Yemek Kasigi (Silme) Domates Salcasi
5 Yemek Kasigi (Silme) Domates Salcasi
1 Yemek Kasigi (Tepeleme) Un
1 Su Bardagi Sut
1 Cay Kasigi Toz Seker
Yeterince Kaynar Su
1 Yemek Kasigi Tereyagi
1 Yemek Kasigi Sivi Yag
1 Yemek Kasigi Tereyagi
1 Yemek Kasigi Sivi Yag
1 Yemek Kasigi Margarin
Rendelenmis Kasar Peyniri
KarabiberTuz
YAPILISI:
Tencereye yaglarin hepsini koyup, kizdirin. Yemeklik dogranmis soganlari kavurun. Domatesleri rendeleyip, soganlara ilave edin ve kavurun. Salca ve unu kavrulan karisima ilave edip, kavurmaya devam edin. Sekeri, yeterince kaynar suyu ve sutu ilave edip, karistirin ve kaynamasini bekleyin. Kaynadiktan sonra karabiberini ve tuzunu ekleyin. Blenderdan gecirip, servis tabagina alin ve uzerine rendelenmis kasar peyniri serpistirip, servis yapin. AFIYET OLSUN
SÜTLÜ EKMEK:
MALZEMELER
1 Yumurta
1 Kucuk Paket Kuru Maya
1 Su Bardagi Sut
1/2 Cay Bardagi Sivi Yag
1 Cay Kasigi Tuz
1 Tatli Kasigi Seker
3 Su Bardağı Un
YAPILISI
Ilik sutle mayayi eritin, yumurtanin sarisindan bir cay kasigi ayirin ve butun malzemeleri harmanlayip, hamuru iyice yogurun. Uzerine bez ortup, yarim saat dinlendirin. Dinlenen hamuru bikere daha yogurup, uzun kek kalibina, yagli kagit serip, hamuru yerlestirin. Hamurun uzerine bicakla cizikler atip, ayirdiginiz yumurta sarisini, cok az sutle acip, hamurun uzerine surun. Hamurunuzun uzerine susam ve hashas serpistirip, 180 derece firinda, 35 dakika pisirin. Biraz soguduktan sonra dilimleyip, servis yapin.
AFIYET OLSUN...
HİNKAL(ORTA ASYA DAĞISTAN YEMEĞİ):
Hinkal'i Dagistan'dan gelen bir arkadasimdan ogrenmistim. Dagistan'da ozel gunlerde, ozel misafirlere yaparlarmis bu yemegi.
MALZEMELER:
1 kg kemikli dana eti
2 Yemek Kasigi Biber Salcasi
2-3 Dis Sarimsak
Sivi YagSuTuz
Hamur Icin
100 Un
Aldigi Kadar SuTuz
YAPILIŞI:
Kemikli eti, tuzlu suda iyice pisirelim. Et piserken hamuru yugurmaya baslayalim. Unu, aldigi kadar su ile biraz tuz ekleyerek yoguralim ve beze yapip, un serpistirilmis tezgahta acalim. Ruletle kucuk kucuk kareler keselim. Pisen kemikli etin suyunu suzelim. Kemikli etten, kemikleri ayiralim ve etleri , et suyunun icine geri koyalim. Kare kestigimiz hamurlarida icine ilave edip, hamurlar pisene kadar kaynatalim. Sarimsaklari dovelim ve yemegin suyundan bir kepce alip, sarimsakla karistiralim. Kucuk bir tavada sivi yagi kizdiralim, salcayi kavuralim. Hamurlar pistikten sonra ocagi kapatalim. Etli hamuru, suyuyla birlikte servis tabagina alalim. Uzerine sarimsakli sostan dokup, kavrulmus salcayla susleyerek servis yapalim.
Güllerbahcesi :: 11 AYIN SULTANI HOSGELDIN YA SEHRI RAMAZAN :: 11 AYIN SULTANI RAMAZAN ÖZEL :: RAMAZANDA ÖZEL MENÜLER
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Ptsi 11 Nis. 2011, 09:53 tarafından anne-basimda-bit-var
» Lutfen ccuklarinizi kimseye emanet etmeyin!!!!
Paz 03 Nis. 2011, 18:54 tarafından GurbetGuzeli
» Haşhaşlı simit
Salı 15 Mart 2011, 19:22 tarafından GurbetGuzeli
» DÜGÜN HAZIRLIKLARI 1
Ptsi 14 Mart 2011, 12:29 tarafından GurbetGuzeli
» Cinsiyet Belirleme Yöntemleri Paylaşım
Çarş. 09 Mart 2011, 09:54 tarafından GurbetGuzeli
» gurbetguzelinin oglanlari erkek oldu resimli:))))))
Perş. 24 Şub. 2011, 10:21 tarafından GurbetGuzeli
» siteye resim nasil eklenir (resimli anlatim)
Çarş. 22 Ara. 2010, 08:42 tarafından GurbetGuzeli
» donots cocuklar bayilacak bunaaa resimliii
Salı 21 Ara. 2010, 13:30 tarafından GurbetGuzeli
» ASURE VE ASURE CORBASI DENEYIN PISMAN OLMAYACAKSINIZZ
C.tesi 18 Ara. 2010, 20:28 tarafından GurbetGuzeli