Güllerbahcesi
SITEMIZE BEDAVA ÜYE OLUN HER TÜRLÜ BILGIDEN SIZDE YARARLANIN IYI EGLENCELER

Join the forum, it's quick and easy

Güllerbahcesi
SITEMIZE BEDAVA ÜYE OLUN HER TÜRLÜ BILGIDEN SIZDE YARARLANIN IYI EGLENCELER
Güllerbahcesi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

RAMAZANIN DO^KUZUNCU GÜNÜ MENÜ

Aşağa gitmek

RAMAZANIN DO^KUZUNCU GÜNÜ MENÜ Empty RAMAZANIN DO^KUZUNCU GÜNÜ MENÜ

Mesaj tarafından GurbetGuzeli Perş. 20 Ağus. 2009, 06:59

AİNTAP ÇORBASI:

MALZEMELER:
1 su bardağı ince bulgur
Yarım çay bardağı ılık su
1,5 yemek kaşık un
Tuz
6 su bardağı et suyu
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 su bardağı erişte
3 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 kaşık un
Nane,tuz

YAPILIŞI:
İnce bulguru ılık su ile ıslatıp şişmesi için 10 dakika beklettim sonra içine 1,5 yemek kaşığı un ve tuz ekleyerek yoğurdum ufak parçalar koparıp fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yaptım.Et suyunu kaynatım içine bulgur köftelerini attım 10 dakika sonra haşlanmış yeşil mercimeği ve erişteyi ekledim erişte yumuşayınca yoğurt,un ve yumurtayı çırpıp kaynayan çorba suyu ile ılıklaştırarak yavaş yavaş çorbaya ekledim kaynayana kadar pişirip nane ile servis yaptım
ETLİ HAVUÇLU PİLAV



MALZEMELER:

250 gr sotelik et
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 adet havuç
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
Tuz,karabiber,çay kaşığının ucu ile tarçın
YAPILIŞI:
Pirinçleri sıcak su ile ıslatıp yarım saat beklettim, yağda eti kavurdum üzerine rendelenmiş havucu ekleyip kavurdum sonra prinçleri kavurdum karabiber,tuz ve tarçın koyup üç bardak kaynar su ilave edip pişirdim.Afiyet Olsun.

KREMALI MANTARLI BİFTEK:

MALZEMELER:
Yarım kg. biftek
Yarım çay bardağı yağ
1 adet soğan
250 gr mantar
1 kaşık domates salçası
bir çay bardağı süt
1 çay bardağı krema
Tuz,karabiber,kekik
YAPILIŞI:

Tencere yağı koyup biftekleri hafif kızarttım sonra yağdan aldım aynı yağa ikiye bölüp piyazlık yarım ay şeklinde doğradığım soğanı ekledim kavurdum salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurdum mantarları doğrayıp ekledim biraz pişince etleri ve sütü ekledim iyice pişirdim etler pişince tuz ve karabiberi ekledim ,yemeğin içinden etleri aldım kalan kısma krema ekleyip kaynattım servis esnasında bifteğin yanına kremalı karışım koydum kekikle servis yaptım.

***********************************************************************************



EZODAMAT ÇORBASI:


RAMAZANIN DO^KUZUNCU GÜNÜ MENÜ Lamacorba

Alicilarinizin ayariyla oynamayin, ezo gelin degil damat corbasi! Pirinc pilavi servisi yapcagimiz icin, corbamizin pirinci olmayacak,ayni besinden cok almayalim ki dengeli olsun diye dusundum ;) E beyaz pirinci eksik olan corbaya da damat ismi daha uygundur J

Malzemelerimiz
1 kase ince bulgur
1 kase kirmizi mercimek
1 buyuk sogan
1 tepeleme kasik salca (domates+biber salcasi karisimi pek guzel olur)
2 kasik yag
Su

YAPILIŞI:

Servis ederken corbanin uzeri icin
Yagda kavrulmus nane, arzuya gore biber…
Sogani ince ince dograyip yagda kavuruyoruz. Salcayi da katip biraz su ilavesi ile karistirin. Yikanmis ince bulgur ve mercimegi de ekleyip (tercihen) kaynamis suyu ilave edin. Corbanizin kivamini arzunuza gore ayarlarsiniz diye su miktarini belirtmedim.Yaklasik 1.5 litre iyi geliyor. Mercimekler iyice pistikten sonar uzerine yagda kavrulmus nane ,biber dokerek servsi yapabilirsiniz.
Eger evdeki bebeleri de dusuneceksek corbayi robottan gecirebilirsniz. Onun gorunusu de boyle oluyor;)


RAMAZANIN DO^KUZUNCU GÜNÜ MENÜ Lama1


MALZEMELER:
Kalabalik bir misfir grubu icin hazirlamistim, 14 kisilik iki tepsi cikiyor.Siz elbete isteginize gore ayarlama yapabirsiniz miktar ve sebze cesidinde.

Malzemeler:
6 patates
6 patlican
1 yesil, 1 sari kabak
4 buyuk domates (ikisini rendenmis, ikisi kucuk kucuk dogranmis)
2 buyuk biber
2 buyuk sogan
2 kasik salca
3 kap kadar su
Yarim kilo kiyma, kiymayi kavurmak icin yag
YAPILIŞI:
*Oncelikle buradaki kiymalar yagsiz ve tatsiz oldugu icin kiymayi tereyagi ile kavurdum ve yeme icin baska his yag kullanmadim!
*Patlicanlari kucuk kuccuk dograyip tuzlu su icinde acisinin cikmasi icn beklettim.
*Diger tum sebzeleri dograyip hazirlayin.
Salcayi suda inceltip , tum malzemeleri bir guzel karistirin,tuz ve barhati ilave edin. (Daha once benzer bir yemegi hindi boyutunda olan firin posetinde yapmistim. Karistirmasi dah kolay oluyor tabi :) Kiyma yerine koyun etini cigden koymustum ,sonuc gayet iyiydi)
*Tepsilere yerlestirdikten sonra, uzerni hic ava almayacak sekilde aluminyom folyo ile kaplayin. 400 derecede pisirin.


RAMAZANIN DO^KUZUNCU GÜNÜ MENÜ Lama5

------------------------------------------------------------------------------------------------




SÜTLÜ ÇORBA...

RAMAZANIN DO^KUZUNCU GÜNÜ MENÜ S%C3%BCtl%C3%BCcorbaMALZEMELER:
1 Adet Orta Boy Sogan
4 Adet Orta Boy Domates
5 Yemek Kasigi (Silme) Domates Salcasi
1 Yemek Kasigi (Tepeleme) Un
1 Su Bardagi Sut
1 Cay Kasigi Toz Seker
Yeterince Kaynar Su
1 Yemek Kasigi Tereyagi
1 Yemek Kasigi Sivi Yag
1 Yemek Kasigi Margarin
Rendelenmis Kasar Peyniri
KarabiberTuz
YAPILISI:
Tencereye yaglarin hepsini koyup, kizdirin. Yemeklik dogranmis soganlari kavurun. Domatesleri rendeleyip, soganlara ilave edin ve kavurun. Salca ve unu kavrulan karisima ilave edip, kavurmaya devam edin. Sekeri, yeterince kaynar suyu ve sutu ilave edip, karistirin ve kaynamasini bekleyin. Kaynadiktan sonra karabiberini ve tuzunu ekleyin. Blenderdan gecirip, servis tabagina alin ve uzerine rendelenmis kasar peyniri serpistirip, servis yapin. AFIYET OLSUN
SÜTLÜ EKMEK:


RAMAZANIN DO^KUZUNCU GÜNÜ MENÜ DSCF8627 MALZEMELER
1 Yumurta
1 Kucuk Paket Kuru Maya
1 Su Bardagi Sut
1/2 Cay Bardagi Sivi Yag
1 Cay Kasigi Tuz
1 Tatli Kasigi Seker
3 Su Bardağı Un
YAPILISI
Ilik sutle mayayi eritin, yumurtanin sarisindan bir cay kasigi ayirin ve butun malzemeleri harmanlayip, hamuru iyice yogurun. Uzerine bez ortup, yarim saat dinlendirin. Dinlenen hamuru bikere daha yogurup, uzun kek kalibina, yagli kagit serip, hamuru yerlestirin. Hamurun uzerine bicakla cizikler atip, ayirdiginiz yumurta sarisini, cok az sutle acip, hamurun uzerine surun. Hamurunuzun uzerine susam ve hashas serpistirip, 180 derece firinda, 35 dakika pisirin. Biraz soguduktan sonra dilimleyip, servis yapin.
AFIYET OLSUN...

HİNKAL(ORTA ASYA DAĞISTAN YEMEĞİ):


RAMAZANIN DO^KUZUNCU GÜNÜ MENÜ Hinkal6 Hinkal'i Dagistan'dan gelen bir arkadasimdan ogrenmistim. Dagistan'da ozel gunlerde, ozel misafirlere yaparlarmis bu yemegi.
MALZEMELER:
1 kg kemikli dana eti
2 Yemek Kasigi Biber Salcasi
2-3 Dis Sarimsak
Sivi YagSuTuz
Hamur Icin
100 Un
Aldigi Kadar SuTuz
YAPILIŞI:
Kemikli eti, tuzlu suda iyice pisirelim. Et piserken hamuru yugurmaya baslayalim. Unu, aldigi kadar su ile biraz tuz ekleyerek yoguralim ve beze yapip, un serpistirilmis tezgahta acalim. Ruletle kucuk kucuk kareler keselim. Pisen kemikli etin suyunu suzelim. Kemikli etten, kemikleri ayiralim ve etleri , et suyunun icine geri koyalim. Kare kestigimiz hamurlarida icine ilave edip, hamurlar pisene kadar kaynatalim. Sarimsaklari dovelim ve yemegin suyundan bir kepce alip, sarimsakla karistiralim. Kucuk bir tavada sivi yagi kizdiralim, salcayi kavuralim. Hamurlar pistikten sonra ocagi kapatalim. Etli hamuru, suyuyla birlikte servis tabagina alalim. Uzerine sarimsakli sostan dokup, kavrulmus salcayla susleyerek servis yapalim.
GurbetGuzeli
GurbetGuzeli
Yönetici
Yönetici

Mesaj Sayısı : 6366
BASARI PUANI : 24704
Kayıt tarihi : 23/03/08
Yaş : 48
Nerden : isvicre

http://www.gullerbahcesi.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz