Güllerbahcesi
SITEMIZE BEDAVA ÜYE OLUN HER TÜRLÜ BILGIDEN SIZDE YARARLANIN IYI EGLENCELER

Join the forum, it's quick and easy

Güllerbahcesi
SITEMIZE BEDAVA ÜYE OLUN HER TÜRLÜ BILGIDEN SIZDE YARARLANIN IYI EGLENCELER
Güllerbahcesi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

RAMAZANIN ONUNCU GÜNÜ MENÜ

Aşağa gitmek

süper RAMAZANIN ONUNCU GÜNÜ MENÜ

Mesaj tarafından GurbetGuzeli Perş. 20 Ağus. 2009, 07:03

RAMAZANIN ONUNCU GÜNÜ MENÜ MinikkuscorbaYayla Corbasi

Malzemeler:

1 cay bardagi pirinc
1,5 yemek kasigi un
1,5 bardak yogurt
5 bardak su
tuz
2 yemek kasigi sivi yag
kuru nane

Oncelikle un ve yogurdu bir cirpma teli yardimi ile iyice cirpiyoruz. Icine pirinci karistirip suyu ekliyoruz. Yogurtlu karisimi ocaga alip yuksek ile orta sicaklik arasinda kaynayana kadar karistirmaya devam ediyoruz. Corba kaynadiktan sonra pirincler yumusayana kadar (yaklasik 10-15 dakika) pisiriyoruz. En son tuzunu ekliyoruz. Ayri kucuk bir tavada siviyag ile kuru naneyi, nanenin rengi kahverengilesmeye baslayana kadar yakiyoruz. Isterseniz tum naneli sosu corbanin uzerine dokup karistirabilirsiniz ya da servis edeceginiz kaseye corbayi koyup uzerine sosunu dokebilirsiniz. Afiyet olsun.
Dikkat edilmesi gerkenler:

1. Yogurt, un ve su karisimini ocaga almadan once mutlaka iyice cirpin, yoksa unlar topaklanabilir.

2. Corbayi kaynayana kadar karistirmaya devam edin. Eger birakirsaniz yogurt kesilebilir, bu durumda corbanin hem tadi hem de goruntusu degisir.

3. Tuzu en son ekleyin aksi takdirde yine yogurt kesilebilir.

4. Kaynayan corbayi pirincler pisserken kisik atese almayin. Bu durumda yine yogurdun kesilmesine neden olabilirsiniz.


RAMAZANIN ONUNCU GÜNÜ MENÜ Minikkus
Firinda Tavuk Baget

Malzemeler:
3 adet orta buyuklukte patates
2 adet havuc
1 bardak konserve bezelye
2 adet taze biber
4 adet tavuk baget veya but (bagetler kucuk ise 2 adet ekstra baget eklemenizi oneririm)
2 dolu yemek kasigi salca
1 tatli kasigi kimyon
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi kara biber
2 bardak su

Patatesleri soyup yarim ay seklinde dogruyoruz. Havuclari da ayni sekilde soyup yuvarlak olarak dogruyoruz. En son yesil biberleri kare kare kesip borcama aliyoruz. Salca, tuz, karabiber ve kimyonu suyun bir cay bardaklik kismi ile karistirip sos hazirliyoruz. Onceden yikayip temizledigimiz bagetleri ve dogradigimiz sebzelerin uzerine sosu dokerek iyice karistiriyoruz. En son suyu ekleyip borcamin uzerine aluminyum folyo kapatarak onceden isitilmis firina (225C~450F) veriyoruz. Yaklasik 40 dakika bu sekilde pisirdikten sonra dikkatlice elimizi yakmadan folyoyu alip borcami ustu acik bir sekilde yenidne firina koyuyoruz. Yaklsik 15 dakika da bu sekilde pisirdikten sonra yemegimizi firindan cikariyoruz. Hepsi bu kadar, afiyet olsun...

Sebzeli Bulgur Pilavi

Malzemeler:
1 adet kucuk kuru sogan
2 adet yesil biber
1 adet domates
1 tatli kasigi salca
3-4 yemek kasigi sivi yag
1 su bardagi pilavlik bulgur1 yemek kasigi tereyagi
2 su bardagi sicak su
1 tatli kasigi tuz

Kurusogani ve biberi yemeklik dograyip sivi yag ile kavuruyoruz. Daha sonra salcayi, tereyagini ve domatesi ekleyip domatesler hafifce olene kadar karistiriyoruz ki bu yaklasik 2 dakika kadar suruyor. Bulguru ve tuzu ekleyip 2 dakika daha kavurup sicak suyu ekliyoruz. Pilav kaynamaya basladiktan sonra altini kisip, suyunu cekene kadar pisiriyoruz. Dikkat etmeniz gereken sey bazi bulgurlar fazla su ceker bazilari ise daha az. Bu nedenle ilk denemenize gore su miktarini arttirip azaltarak en uygun miktari sizin belirlemenizi oneririm. Afiyet olsun. Herkese hayirli Ramazanlar...
GurbetGuzeli
GurbetGuzeli
Yönetici
Yönetici

Mesaj Sayısı : 6366
BASARI PUANI : 24704
Kayıt tarihi : 23/03/08
Yaş : 48
Nerden : isvicre

http://www.gullerbahcesi.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz