RAMAZANIN ONBIRINCI GÜNÜ MENÜ
Güllerbahcesi :: 11 AYIN SULTANI HOSGELDIN YA SEHRI RAMAZAN :: 11 AYIN SULTANI RAMAZAN ÖZEL :: RAMAZANDA ÖZEL MENÜLER
1 sayfadaki 1 sayfası
RAMAZANIN ONBIRINCI GÜNÜ MENÜ
Ezogelin çorbası
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
½ su bardağı pirinç
½ su bardağı bulgur
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
½ çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı domates salçası
Tuz, kekik, kuru nane
6 su bardağı su
Yapılışı: Havuç, patates ve soğanı soyup rendeleyin. Kırmızı mercimek, bulgur ve pirinci yıkayıp ayıklayın. Tencerede sıvı yağ ile rendelediğiniz havuç, tereyağı ve soğanı 5 dakika kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Sonra yıkadığınız pirinç, bulgur ve mercimeği ekleyin. Biraz tuz, kekik ve kuru nane ilave edin. 6 bardak sıcak suyu da ilave edip pişirmeye bırakın. Mercimekler patlayıp pirinç ve bulgur pişince tereyağını ekleyip bir taşım daha kaynatın. Size göre yoğun olduysa sıcak su ekleyip istediğiniz kıvama getirebilirsiniz. Bol vitaminli çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.
Patlıcanlı Börek
Malzemeler:
4 adet patlıcan
1 adet soğan
3 adet yeşil biber
4 adet domates
Biraz sıvı yağ (soğanı ve biberi kavurmak için)
Tuz, karabiber
3 adet yufka
½ su bardağı süt
2 yumurta
½ su bardağı sıvı yağ
Susam/çörek otu
Yapılışı:
Önce böreğin iç malzemesini hazırlayalım. Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın ve 15 dakika kadar tuzlu suda bekletin. Soğanı ve biberleri yemeklik doğrayın. Domatesleri rendeleyin. Büyükçe bir tavada soğan ve biberleri yeteri kadar sıvı yağ ile kavurun. Tavaya suyunu süzdüğünüz patlıcanları da ekleyip kavurmaya devam edin. Patlıcanların rengi değişip yumuşayıncaya kadar kavurun. Sonra rendelediğiniz domatesleri de ekleyip bir 5 dakika kadar kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Patlıcanlı içimiz hazır. Yufkaları dörde bölün. 3 yufkamız var, toplam 12 parça elde etmiş olacağız. Yumurtanın birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın. Sütü, kalan yumurtayı ve sıvıyağı derince bir kapta çırpın. Bir yufka parçası alın, sütlü karışımı fırça yardımı ile yufkanın üzerine sürün. Hazırladığınız patlıcanlı karışımdan düz köşelerden birine bir sıra koyun. Rulo olacak şekilde sarın. Sonra bu ruloyu gül şeklinde dolayın. Her bir yufka parçası için aynı işlemi yapın. Fırın tepsisine dizin, üzerlerine yumurta sürün ve isteğinize göre susam ya da çörek otu ile süsleyin. Yaklaşık 200 derece fırında böreklerin üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Hünkar Beğendi
Malzemeler:
500 gram kuşbaşı doğranmış et
4 adet patlıcan
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet soğan
1 adet limon
2 yemek kaşığı salça
2,5 bardak sıcak su
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Önce soğanı kuşbaşı doğrayıp 2 çorba kaşığı tereyağında kavurun. Kuşbaşı doğranmış eteleri de ekleyip 10 dakika kadar kavurmaya devam edin. Salçayı ekleyip 2 dakika kadar kavurun, sonra tuz, karabiber ve 2,5 su bardağı sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Patlıcanları ister fırında ister ocakta közleyip temizleyin. Patlıcanları beyazlaştırmak için limonlu suda 5 dakika kadar bekletin. 2 kaşık tereyağında unu 2 dakika kadar kavurun. Sonra yavaş yavaş sütü ekleyin ve durmadan karıştırın. Suyu süzülmüş patlıcanlarımızı tavaya ekleyip karıştırarak 10 dakika kadar kavurun. Sonra tuz ve kaşarı ekleyip kaşarlar eriyinceye kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra çırpıcı ile çırparak homojen bir karışım elde edin. Bu son halinde 5 dakika daha kavurun. Etin de altını kapatın. Yemeğimiz hazır. Alta patlıcanları üste etleri koyarak servis yapın. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
½ su bardağı pirinç
½ su bardağı bulgur
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
½ çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı domates salçası
Tuz, kekik, kuru nane
6 su bardağı su
Yapılışı: Havuç, patates ve soğanı soyup rendeleyin. Kırmızı mercimek, bulgur ve pirinci yıkayıp ayıklayın. Tencerede sıvı yağ ile rendelediğiniz havuç, tereyağı ve soğanı 5 dakika kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Sonra yıkadığınız pirinç, bulgur ve mercimeği ekleyin. Biraz tuz, kekik ve kuru nane ilave edin. 6 bardak sıcak suyu da ilave edip pişirmeye bırakın. Mercimekler patlayıp pirinç ve bulgur pişince tereyağını ekleyip bir taşım daha kaynatın. Size göre yoğun olduysa sıcak su ekleyip istediğiniz kıvama getirebilirsiniz. Bol vitaminli çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.
Patlıcanlı Börek
Malzemeler:
4 adet patlıcan
1 adet soğan
3 adet yeşil biber
4 adet domates
Biraz sıvı yağ (soğanı ve biberi kavurmak için)
Tuz, karabiber
3 adet yufka
½ su bardağı süt
2 yumurta
½ su bardağı sıvı yağ
Susam/çörek otu
Yapılışı:
Önce böreğin iç malzemesini hazırlayalım. Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın ve 15 dakika kadar tuzlu suda bekletin. Soğanı ve biberleri yemeklik doğrayın. Domatesleri rendeleyin. Büyükçe bir tavada soğan ve biberleri yeteri kadar sıvı yağ ile kavurun. Tavaya suyunu süzdüğünüz patlıcanları da ekleyip kavurmaya devam edin. Patlıcanların rengi değişip yumuşayıncaya kadar kavurun. Sonra rendelediğiniz domatesleri de ekleyip bir 5 dakika kadar kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Patlıcanlı içimiz hazır. Yufkaları dörde bölün. 3 yufkamız var, toplam 12 parça elde etmiş olacağız. Yumurtanın birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın. Sütü, kalan yumurtayı ve sıvıyağı derince bir kapta çırpın. Bir yufka parçası alın, sütlü karışımı fırça yardımı ile yufkanın üzerine sürün. Hazırladığınız patlıcanlı karışımdan düz köşelerden birine bir sıra koyun. Rulo olacak şekilde sarın. Sonra bu ruloyu gül şeklinde dolayın. Her bir yufka parçası için aynı işlemi yapın. Fırın tepsisine dizin, üzerlerine yumurta sürün ve isteğinize göre susam ya da çörek otu ile süsleyin. Yaklaşık 200 derece fırında böreklerin üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Hünkar Beğendi
Malzemeler:
500 gram kuşbaşı doğranmış et
4 adet patlıcan
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet soğan
1 adet limon
2 yemek kaşığı salça
2,5 bardak sıcak su
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Önce soğanı kuşbaşı doğrayıp 2 çorba kaşığı tereyağında kavurun. Kuşbaşı doğranmış eteleri de ekleyip 10 dakika kadar kavurmaya devam edin. Salçayı ekleyip 2 dakika kadar kavurun, sonra tuz, karabiber ve 2,5 su bardağı sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Patlıcanları ister fırında ister ocakta közleyip temizleyin. Patlıcanları beyazlaştırmak için limonlu suda 5 dakika kadar bekletin. 2 kaşık tereyağında unu 2 dakika kadar kavurun. Sonra yavaş yavaş sütü ekleyin ve durmadan karıştırın. Suyu süzülmüş patlıcanlarımızı tavaya ekleyip karıştırarak 10 dakika kadar kavurun. Sonra tuz ve kaşarı ekleyip kaşarlar eriyinceye kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra çırpıcı ile çırparak homojen bir karışım elde edin. Bu son halinde 5 dakika daha kavurun. Etin de altını kapatın. Yemeğimiz hazır. Alta patlıcanları üste etleri koyarak servis yapın. Afiyet olsun.
Güllerbahcesi :: 11 AYIN SULTANI HOSGELDIN YA SEHRI RAMAZAN :: 11 AYIN SULTANI RAMAZAN ÖZEL :: RAMAZANDA ÖZEL MENÜLER
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Ptsi 11 Nis. 2011, 09:53 tarafından anne-basimda-bit-var
» Lutfen ccuklarinizi kimseye emanet etmeyin!!!!
Paz 03 Nis. 2011, 18:54 tarafından GurbetGuzeli
» Haşhaşlı simit
Salı 15 Mart 2011, 19:22 tarafından GurbetGuzeli
» DÜGÜN HAZIRLIKLARI 1
Ptsi 14 Mart 2011, 12:29 tarafından GurbetGuzeli
» Cinsiyet Belirleme Yöntemleri Paylaşım
Çarş. 09 Mart 2011, 09:54 tarafından GurbetGuzeli
» gurbetguzelinin oglanlari erkek oldu resimli:))))))
Perş. 24 Şub. 2011, 10:21 tarafından GurbetGuzeli
» siteye resim nasil eklenir (resimli anlatim)
Çarş. 22 Ara. 2010, 08:42 tarafından GurbetGuzeli
» donots cocuklar bayilacak bunaaa resimliii
Salı 21 Ara. 2010, 13:30 tarafından GurbetGuzeli
» ASURE VE ASURE CORBASI DENEYIN PISMAN OLMAYACAKSINIZZ
C.tesi 18 Ara. 2010, 20:28 tarafından GurbetGuzeli