Güllerbahcesi
SITEMIZE BEDAVA ÜYE OLUN HER TÜRLÜ BILGIDEN SIZDE YARARLANIN IYI EGLENCELER

Join the forum, it's quick and easy

Güllerbahcesi
SITEMIZE BEDAVA ÜYE OLUN HER TÜRLÜ BILGIDEN SIZDE YARARLANIN IYI EGLENCELER
Güllerbahcesi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

RAMAZANIN ONIKINCI GÜNÜ MENÜ

Aşağa gitmek

süper RAMAZANIN ONIKINCI GÜNÜ MENÜ

Mesaj tarafından GurbetGuzeli Perş. 20 Ağus. 2009, 07:06

RAMAZANIN ONIKINCI GÜNÜ MENÜ Gulcorba

Yüksük çorbası
1 kase haşlanmıs nohut
1 kase mantı(haşlanmamış)
3 su bardağı et suyu
tuz.
Önce et suyunda mantıları haşlayıp içine nohutları da katıp haşlayalım.

Sosu için
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet rende domates
1 yemek kaşığ tereyağ
minicik kimyon
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı kuru nane (1 çay kaşığıda olabilir)
pul biber

Hazırlanışı
Rendelenmiş domatesleri biraz pişirip bibersalçasını ve yağı ekleyip kavuralım.Arkasından kimyonu ve limon suyunu katıp iyice karıştıralım.PUL BİBERİ İSTEĞE GÖRE SERPELİM)Bu sosu çorbanın içine katıp bir taşım kaynatıp altını kapatıp,servis edelim.



RAMAZANIN ONIKINCI GÜNÜ MENÜ Incik3%5B1%5D
KUZU İNCİK
8 adet incik
1yemekı kaşığı biber salçası
1 yemekı kaşığı domates salcası
3 adet patates
15-20 adet arpacaık soğan
1 yemek kaşığı tane karabiber
tuz
Yapılışı
Salçalar büyük bir kabın içersinde su ve micik yağ ile iyice karışıtırılır.İncikler bu karışımın içinde yaklaşık 1-1,5 saat bekletilir.3 adet patates halka dilimler halinde keslir.Arpacık soğanlar temizlenir.Fırın kabına incikler düzgün bir şekilde dizilip aralarına patates dilimleri konur.Üzerlerine de arpacaık soğanlar serpiştirilir.En son olarakda tuzu ve tane biberler serpiştirilip fırın kabının üzeri alimünyum folya ile kapatılır.1-1-5 saat 175 c de ki fırında piştikten sonra üzeri açılıp 30 dk kadar daha pişirilip servis edilir.
Fırında pişirmek için zamanınız yoksa,incikler düdüklüde pişirildikten sonra sosu hazırlanır,patatesler dilimlenir,soğanlar temizlenir ve fırın kabına yerleştirilir.Üzerine ise hazırlanmış salçalı karışım dökülür.Karabiber taneleri ve tuz serpiştirilip 175 c de ki fırında üzerlei kızarana kadar pişirilir.

Afiyetler olsun..




RAMAZANIN ONIKINCI GÜNÜ MENÜ Piyaz

PİYAZ
Malzemeler
1,5 kase haşlanmış şeker fasulyesi
3 adet piyazlık doğranmış soğan
yarım demet maydanoz
tuz

Yapılışı
Doğranmış soğanlar tuzla ovulup iyice yıkanır.Mayadanozlar doğranıp soğanlarla karıştırılıp servis tabağına yayılır.Üzerine fasulyeler koyulup servis anında yağı ve limonu eklenip servis kaşıkları ile karıştırılır.


RAMAZANIN ONIKINCI GÜNÜ MENÜ GulpocaSUCUKLU BOHÇALAR

Malzemeler
1 paket yaş maya
Yarım çay bardağı ılık su
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı ve sarısı
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
alabildiği kadar un
3 yemek kaşığı erimiş tereyağı

İçi için
Taze kaşar
sucuk
pastırma
Üzeri için yumurta sarısı

Yapılışı
Ilık su ile mayayı eritip arkasından yumurta sarısı ve tereyağı hariç tüm malzemeleri karıştırıp
hamuru hazırlayıp bir tarafta iyice kabarmasını bekleyin.Hamurnuzu kabardıktan sonra masanızın üzerine un serpip hamuru harmanlayın.Sonrada oklava ile açabildiğiniz kadar açın.3 yemek kaşığı tereyağını hamura kaşık yardımı ile yayın.Arkasından bıcak yardımı ile genişş aralıklarla uzun uzun şeritler kesin.İçine içlerden koyup kenarlarını kıvırıp bohça şeklinde sarıp üzerlerine yumurta sarısı sürüp,175 c de pişirin.Afiyet olsun..


RAMAZANIN ONIKINCI GÜNÜ MENÜ Gulseker

ŞEKERPARE
Malzemeler
2 yumurta
1 paket tereyağı
3 kaşık pudra şekeri
1 çay kaşığı karbonat
3 yemek kaşığı pudra şekeri alabildiği kadar un (hamuru yumuşak olacak) üzeri için fındık

Şerbeti:
3 bardak şeker
5 bardak su yarım limon suyu

Hazırlanışı :
malzemeler iyice karışıp yoğrulur.Oval şekli verilir üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve ortalarına birer fındık konur.175 c de pişirilir.Şekerpareler soğuk, balı sıcak olacak.
Afiyetler olsun..)
GurbetGuzeli
GurbetGuzeli
Yönetici
Yönetici

Mesaj Sayısı : 6366
BASARI PUANI : 24704
Kayıt tarihi : 23/03/08
Yaş : 48
Nerden : isvicre

http://www.gullerbahcesi.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz