Güllerbahcesi
SITEMIZE BEDAVA ÜYE OLUN HER TÜRLÜ BILGIDEN SIZDE YARARLANIN IYI EGLENCELER

Join the forum, it's quick and easy

Güllerbahcesi
SITEMIZE BEDAVA ÜYE OLUN HER TÜRLÜ BILGIDEN SIZDE YARARLANIN IYI EGLENCELER
Güllerbahcesi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Cikolotali kek

Aşağa gitmek

Cikolotali kek Empty Cikolotali kek

Mesaj tarafından alemsin_valla_ya_sen Çarş. 26 Mart 2008, 22:00

Malzemeler
4 Yumurta
200 gr. Margarin
3 Çorba Kaşığı Kanyak
1 Su Bardağı Süt
1.5 Su Bardağı Şeker
200 gr. Bitter Çikolata
1/2 Su Bardağı Un
1/2 Su Bardağı Kekun
2 Çorba Kaşığı Buğday Nişastası
4 Çorba Kaşığı Kakao
4 Çorba Kaşığı İri Çekilmiş Badem
1 Çorba Kaşığı İri Çekilmiş Çamfıstığı
2 Çay Kaşığı Tarçın
3 Parça Karanfil
1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu


Yemeğin Tarifi
Eritilmiş margarin ve bir bardak toz şekeri iyice çırpın. Çırpılmış şekerli yağa 4 yumurtanın sarısını ilave ederek çırpmaya devam edin. Başka bir kapta yumurtaların akını beyaz bir köpük elde edinceye kadar çırpın, sonra diğer karışıma ilave edin ve yeniden karıştırın.
Başka bir kapta unu, kekunu, 2 kaşık kakao?yu ve kabartma tozunu karıştırın. Bu karışımı yumurtalı karışıma azar azar ilave ederek yeni karışımınız kek hamuru kıvamını alana kadar karıştırmaya devam edin.
Son olarak rendelenmiş çikolata, tarçın, karanfil, badem ve çam fıstığını ekleyerek karıştırın. Hamuru yağlanmış kek kalıbına koyarak 170 derecelik fırında 45- 50 dakika pişirin.
Kekin üzerine dökmek üzere, 2 kaşık kakao, nişasta,1/2 su bardağı şeker ve 1 su bardağı sütü bir tencerede ağırlaşana kadar kaynatın. Fırından çıkardığınız kek biraz soğuduktan sonra sosu ılık ılık üzerine dökün
alemsin_valla_ya_sen
alemsin_valla_ya_sen
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 5591
BASARI PUANI : 23125
Kayıt tarihi : 23/03/08
Yaş : 44
Nerden : isvicre

http://www.gullerbahcesi.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz