Güllerbahcesi
SITEMIZE BEDAVA ÜYE OLUN HER TÜRLÜ BILGIDEN SIZDE YARARLANIN IYI EGLENCELER

Join the forum, it's quick and easy

Güllerbahcesi
SITEMIZE BEDAVA ÜYE OLUN HER TÜRLÜ BILGIDEN SIZDE YARARLANIN IYI EGLENCELER
Güllerbahcesi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Düsük belirtileri

Aşağa gitmek

Düsük belirtileri Empty Düsük belirtileri

Mesaj tarafından alemsin_valla_ya_sen Çarş. 16 Nis. 2008, 14:28

Düşük,gebeliğin dölümün yaşama yetene­ğine uiaşamadan sona ermesidir Adet sancılarına benzeyen kramplar ve döiyo-lundan gelen, rengi açık kırmızıdan kahverengiye kadar değişen kanama belirtileriyle başlar. Dölütün kalb atışları duyulmaz olmuştur. Ayrıca sırtta ve karnın alt kısmında ağrılar hissedilir. Bu belirtilerin ardından dölüt, bedenden dışarı atılır. Plasentanın bir kısmının döl yatağında kaldığı olur. Genellikle düşük­ten sonra kürtaj türünden bir müdahaley­le bu geri kalan doku dışarı çıkartılır. Bütün gebeliklerin neredeyse yüzde yirmi beşe varan bir oranı ilk altı ay içinde düşükle sonuçlanır. Buna gene

tikle bozuk bir yumurta ya da sperm nedeniyle dolütün anormal gelişmesi yol açmaktadır. Diğer nedenler kadında bulunan anatomik ya da işlevsel bozukluklardır. Gebeliğin yirminci hafta­sından sonra bazı hastalıkların plasenta­da yapabilecekleri değişiklikler ya da plasentanın gelişim bozukluğu da düşü­ğe yol açabalir. Örneğin plasenta damar­larındaki iltihaplanmalar bu tip bozuk­luklardır Plasentanın yerinden erken ayrılması, dölüte oranla gereğince büyük olmaması, beslenmeyi yetersiz kılaca­ğından düşüğe yol açabilir. Annenin zatürre, tifo, böbrek iltihabı gibi yüksek ateşle geçen hastalıklardan birine yaka­lanması bu hastalıkların plasentayı aşıp embriyoya dölüt varması ya da toksinler aracılığıyle embriyonun gelişmesini dur­durucu bir etki yapması mümkündür. Bundan başka, projesteron hormonunun her hangi bir nedenle yetersiz düzeyde salgılanması ya da tiroid bezi hormo­nunun yetersizliği aynı şekilde düşükle­re yol açabilmektedir.

Dölyatağında urlar, miyomlar vb, bulun-

maktaysa, ya da doğuştan var olan herhangi bir dölyatağı bozukluğu söz konusuysa yine düşük oiasiHğı vardır. Gebelik süresince dölyatağının her tarafının büyümesi, ancak dölyatağı boynu denilen girişin kapalı kalması gerekmektedir. Dölyatağı boynunun gev­şekliği çoğu kez gebeliğin dördüncü ayından -sonra açılmaya ve ‘düşüğe neden olur: Bu duruma Hintli hekim Shirodkar’ın yöntemiyle müdahale edilir. Düşüğün genel olarak gerçekleştiği gebelik döneminden önce dölyatağı boynu bir torba ağzı gibi çepçevre bir dikişle büzülür. Böylelikle zamanından önce açılma önlenmiş olur. Dölüt yeterince gelişip de normal doğum sancıları belirince hekim tarafından bu dikişler alınır ve çocuk doğar. Kötü beslenme, hastalık, hatta ruhsal sorunların da düşüklere neden olduğu düşünülür. Zorlayıcı beden hareketleri­nin aslında zararlı etkisi olamaz. Halk arasında yaygın inanışların tersine, atlama, sıçrama, düşmek, ya da karına tekme yemek bir kadının düşük yapma­sına neden olmaz.
alemsin_valla_ya_sen
alemsin_valla_ya_sen
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 5591
BASARI PUANI : 23125
Kayıt tarihi : 23/03/08
Yaş : 44
Nerden : isvicre

http://www.gullerbahcesi.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz