biberon mamasi hazirlarken dikkat edilmesi gereknler
3 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
biberon mamasi hazirlarken dikkat edilmesi gereknler
Her ne kadar bebek beslenmesinde, özellikle ilk 6 ayda anne sütünün üstünlüğü tartışılmaz olsa da, bazen bebeği sadece anne sütüyle beslemek mümkün olmuyor. Anne sütüne ek olarak veya belki de tek başına biberon mamaları kullanmak gerekli oluyor. Ancak öncelikle bu kararı; bebeği izleyen, kilo alımını takip eden çocuk doktorunun vermesi gerektiği unutulmamalı. Anneler, bebek çok ağlıyor diye veya etrafındakilerin yanlış yönlendirmeleriyle sütlerinin yetmediğine karar vererek biberon mamasına geçiş yapmamalılar.
Biberon mamasının gerçekten gerekli olduğu saptandıktan sonra; annelerin bebeklerinin sağlıklı büyümesi, çeşitli sorunlarla karşılaşmaması için dikkat etmesi gereken konuları şöyle sıralayabiliriz:
Temizlik: Biberon maması hazırlamada temizliğe çok önem vermek gerekir. Çünkü bebeğin bağışıklık sistemi henüz tam olarak gelişmemiştir, dışarıdan alacağı mikroplar onun için risk oluşturabilir. Öncelikle; eller su ve sabunla yıkanır. Kullanlacak biberon ve biberon başlığı da, ilk alındığında sterilize edilmelidir. Bu sterilizasyon, en az 5 dakika kaynatarak veya özel sterilizasyon cihazları kullanılarak yapılabilir. Daha sonraki kullanımlarda, sıcak su ve sabunla yıkanıp kullanılabilir. Ulaşması güç noktalarda kalabilecek mama kalıntıları fırçayla temizlenmelidir.
Hassas ölçüm: Öncelikle mama kutusunun üzerindeki talimatları dikkatle okuyun. Farklı mamalar farklı su ve toz miktarıyla hazırlanabilir. Doktorunuzun önerdiği miktar mamayı, ölçeği silme dolduracak şekilde ( daha az veya tepeleme değil ) ölçün. Gerekenden az konsantre hazırlanmış bir mama bebek için yeterince doyurucu olmayacak, tersine gereğinden fazla toz eklenirse de kandaki elektrolit dengesi bozulup bebeğin böbrekleri olumsuz etkilenecektir.
Biberon mamasını hazırlamak için içme suyu kullanılmalı, kaynatarak bile olsa musluk suyu tercih edilmemelidir. Kullanacağınız suyu 5 dakika kaynatıp, ılınınca toz mamayla karıştırın. Kapalı şişe suyu kullanıyor bile olsanız, kaynatmayı ihmal etmeyin. Ölçümü doğru yapabilmek için, biberona önce suyu sonra toz mamayı ekleyin. Ardından iyice karışana kadar çalkalayın.
Bebeğe vermeden önce, mutlaka mamanın sıcaklığını kontrol edin. Bazı bebekler daha ılık bir mamayı tercih edebilir. Isıyı kontrol etmek için; 1-2 damla bileğinize damlatabilirsiniz, çok sıcak olmadığından emin olunca bebeğinize verebilirsiniz.
Mamayı ısıtmak için asla mikrodalga fırını kullanmayın. İçinde aşırı ısınmış bölgeler oluşabilir, bebeğin ağzını yakabilir.
Beslenme sonrası biberonda kalan mama mutlaka atılmalıdır.
Biberon mamasının gerçekten gerekli olduğu saptandıktan sonra; annelerin bebeklerinin sağlıklı büyümesi, çeşitli sorunlarla karşılaşmaması için dikkat etmesi gereken konuları şöyle sıralayabiliriz:
Temizlik: Biberon maması hazırlamada temizliğe çok önem vermek gerekir. Çünkü bebeğin bağışıklık sistemi henüz tam olarak gelişmemiştir, dışarıdan alacağı mikroplar onun için risk oluşturabilir. Öncelikle; eller su ve sabunla yıkanır. Kullanlacak biberon ve biberon başlığı da, ilk alındığında sterilize edilmelidir. Bu sterilizasyon, en az 5 dakika kaynatarak veya özel sterilizasyon cihazları kullanılarak yapılabilir. Daha sonraki kullanımlarda, sıcak su ve sabunla yıkanıp kullanılabilir. Ulaşması güç noktalarda kalabilecek mama kalıntıları fırçayla temizlenmelidir.
Hassas ölçüm: Öncelikle mama kutusunun üzerindeki talimatları dikkatle okuyun. Farklı mamalar farklı su ve toz miktarıyla hazırlanabilir. Doktorunuzun önerdiği miktar mamayı, ölçeği silme dolduracak şekilde ( daha az veya tepeleme değil ) ölçün. Gerekenden az konsantre hazırlanmış bir mama bebek için yeterince doyurucu olmayacak, tersine gereğinden fazla toz eklenirse de kandaki elektrolit dengesi bozulup bebeğin böbrekleri olumsuz etkilenecektir.
Biberon mamasını hazırlamak için içme suyu kullanılmalı, kaynatarak bile olsa musluk suyu tercih edilmemelidir. Kullanacağınız suyu 5 dakika kaynatıp, ılınınca toz mamayla karıştırın. Kapalı şişe suyu kullanıyor bile olsanız, kaynatmayı ihmal etmeyin. Ölçümü doğru yapabilmek için, biberona önce suyu sonra toz mamayı ekleyin. Ardından iyice karışana kadar çalkalayın.
Bebeğe vermeden önce, mutlaka mamanın sıcaklığını kontrol edin. Bazı bebekler daha ılık bir mamayı tercih edebilir. Isıyı kontrol etmek için; 1-2 damla bileğinize damlatabilirsiniz, çok sıcak olmadığından emin olunca bebeğinize verebilirsiniz.
Mamayı ısıtmak için asla mikrodalga fırını kullanmayın. İçinde aşırı ısınmış bölgeler oluşabilir, bebeğin ağzını yakabilir.
Beslenme sonrası biberonda kalan mama mutlaka atılmalıdır.
Geri: biberon mamasi hazirlarken dikkat edilmesi gereknler
sagol bizim kiz biberon mamasi ile besledigim bebegim yok ama bizim kizlarin isine yarar:)
Geri: biberon mamasi hazirlarken dikkat edilmesi gereknler
gurbet guzeli sagol canim
cok faydali bilgiler veriyorsun
cok faydali bilgiler veriyorsun
GULNISA- Mesaj Sayısı : 1267
BASARI PUANI : 4277
Kayıt tarihi : 21/05/09
Geri: biberon mamasi hazirlarken dikkat edilmesi gereknler
valla bir kersinde benim kaynanam atmaya kiyamadi benim goan icmemis bir dah istip vercekti yok dedim olmaz döktüm bir kizdi isfraf olmasin diye cocugu öldürcekler ya
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Ptsi 11 Nis. 2011, 09:53 tarafından anne-basimda-bit-var
» Lutfen ccuklarinizi kimseye emanet etmeyin!!!!
Paz 03 Nis. 2011, 18:54 tarafından GurbetGuzeli
» Haşhaşlı simit
Salı 15 Mart 2011, 19:22 tarafından GurbetGuzeli
» DÜGÜN HAZIRLIKLARI 1
Ptsi 14 Mart 2011, 12:29 tarafından GurbetGuzeli
» Cinsiyet Belirleme Yöntemleri Paylaşım
Çarş. 09 Mart 2011, 09:54 tarafından GurbetGuzeli
» gurbetguzelinin oglanlari erkek oldu resimli:))))))
Perş. 24 Şub. 2011, 10:21 tarafından GurbetGuzeli
» siteye resim nasil eklenir (resimli anlatim)
Çarş. 22 Ara. 2010, 08:42 tarafından GurbetGuzeli
» donots cocuklar bayilacak bunaaa resimliii
Salı 21 Ara. 2010, 13:30 tarafından GurbetGuzeli
» ASURE VE ASURE CORBASI DENEYIN PISMAN OLMAYACAKSINIZZ
C.tesi 18 Ara. 2010, 20:28 tarafından GurbetGuzeli