Saray Usulu Halka Tatlısı
Güllerbahcesi :: Cay Saati :: Tatlılar
1 sayfadaki 1 sayfası
Saray Usulu Halka Tatlısı
Saray Usulu Halka Tatlısı
MALZEMELERİ :
• 4 Su bardağı su • 100 gr Margarin
• 7-8 Adet yumurta • 1 Tatlı kaşığı tuz
• 5 Su bardağı un • 1 Çorba kaşığı nişasta
• 1 Tatlı kaşığı şeker
Şerbeti için
• 7 Su bardağı toz şeker
• 5 Su bardağı su • Yarım limon
Yapılışı : Geniş bir tencereye sıcak suyu, tuzu, şekeri, margarini koyup kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca, ölçümüzdeki unu döküp tahta kaşıkla karıştırarak kısık ateşte 5 dakika kadar pişiriyoruz. Ocağın üzerinden aldıktan sonra ara sıra karıştırarak ılık hale getiriyoruz ve hemen mikserimizin hamur karıştırıcısıyla yumartaları birer birer kırıyoruz. Son yumurtayı kırarken ölçümü/deki nişastayı üzerine serpiyoruz. Hiç topak kalmayana kadar mikserle karıştırıyoruz. Hazırlamış olduğumuz hamuru elimizi hafif yağlayarak, cevizden küçük parçalar kopartıp, yuvalayıp, bastırıp parmağımızla ortasını delip halka şekline getiriyoruz. Sonra soğuk yağın içine bırakıyoruz. Tavamız dolduktan sonra ocağın altını yakıyoruz. Hamurlarımız üste /,
doğru Çıkmaya başlayınca kevgirle yavaş yavaş karıştırarak A nar gibi kızartıyoruz ve yağını süzerek soğuk şerbetin İçerisine batırıp, karıştırıp hemen başka bir kevgirle şerbetten servis tabağına alıyoruz.
MALZEMELERİ :
• 4 Su bardağı su • 100 gr Margarin
• 7-8 Adet yumurta • 1 Tatlı kaşığı tuz
• 5 Su bardağı un • 1 Çorba kaşığı nişasta
• 1 Tatlı kaşığı şeker
Şerbeti için
• 7 Su bardağı toz şeker
• 5 Su bardağı su • Yarım limon
Yapılışı : Geniş bir tencereye sıcak suyu, tuzu, şekeri, margarini koyup kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca, ölçümüzdeki unu döküp tahta kaşıkla karıştırarak kısık ateşte 5 dakika kadar pişiriyoruz. Ocağın üzerinden aldıktan sonra ara sıra karıştırarak ılık hale getiriyoruz ve hemen mikserimizin hamur karıştırıcısıyla yumartaları birer birer kırıyoruz. Son yumurtayı kırarken ölçümü/deki nişastayı üzerine serpiyoruz. Hiç topak kalmayana kadar mikserle karıştırıyoruz. Hazırlamış olduğumuz hamuru elimizi hafif yağlayarak, cevizden küçük parçalar kopartıp, yuvalayıp, bastırıp parmağımızla ortasını delip halka şekline getiriyoruz. Sonra soğuk yağın içine bırakıyoruz. Tavamız dolduktan sonra ocağın altını yakıyoruz. Hamurlarımız üste /,
doğru Çıkmaya başlayınca kevgirle yavaş yavaş karıştırarak A nar gibi kızartıyoruz ve yağını süzerek soğuk şerbetin İçerisine batırıp, karıştırıp hemen başka bir kevgirle şerbetten servis tabağına alıyoruz.
Güllerbahcesi :: Cay Saati :: Tatlılar
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Ptsi 11 Nis. 2011, 09:53 tarafından anne-basimda-bit-var
» Lutfen ccuklarinizi kimseye emanet etmeyin!!!!
Paz 03 Nis. 2011, 18:54 tarafından GurbetGuzeli
» Haşhaşlı simit
Salı 15 Mart 2011, 19:22 tarafından GurbetGuzeli
» DÜGÜN HAZIRLIKLARI 1
Ptsi 14 Mart 2011, 12:29 tarafından GurbetGuzeli
» Cinsiyet Belirleme Yöntemleri Paylaşım
Çarş. 09 Mart 2011, 09:54 tarafından GurbetGuzeli
» gurbetguzelinin oglanlari erkek oldu resimli:))))))
Perş. 24 Şub. 2011, 10:21 tarafından GurbetGuzeli
» siteye resim nasil eklenir (resimli anlatim)
Çarş. 22 Ara. 2010, 08:42 tarafından GurbetGuzeli
» donots cocuklar bayilacak bunaaa resimliii
Salı 21 Ara. 2010, 13:30 tarafından GurbetGuzeli
» ASURE VE ASURE CORBASI DENEYIN PISMAN OLMAYACAKSINIZZ
C.tesi 18 Ara. 2010, 20:28 tarafından GurbetGuzeli