Güllerbahcesi
SITEMIZE BEDAVA ÜYE OLUN HER TÜRLÜ BILGIDEN SIZDE YARARLANIN IYI EGLENCELER

Join the forum, it's quick and easy

Güllerbahcesi
SITEMIZE BEDAVA ÜYE OLUN HER TÜRLÜ BILGIDEN SIZDE YARARLANIN IYI EGLENCELER
Güllerbahcesi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Katkı Maddelerinin Zararları: Çocukları "Hiperaktif" Yapıyor

Aşağa gitmek

aut Katkı Maddelerinin Zararları: Çocukları "Hiperaktif" Yapıyor

Mesaj tarafından GurbetGuzeli Paz 13 Eyl. 2009, 02:29

Katkı Maddelerinin Zararları: Çocukları "Hiperaktif" Yapıyor
Katkı Maddelerinin Zararları: Çocukları "Hiperaktif" Yapıyor Hb236res
İngiliz bilimadamları, özellikle meyveli içeceklerde bulunan bazı katkı maddelerinin, küçük çocuklarda hiperaktiviteye yol açabildiğini açıkladı.
Tıp çevrelerinin, saygın dergilerinden Lancet’te yayımlanan bir araştırmaya göre; gıda ve içeceklerde bulunan suni renklendirici ve bazı yapay katkı maddelerinin, 3-9 yaş arasındaki çocuklarda hiperaktiviteyi tetiklediğini ortaya koydu.
İngiltere’de, gıdalardaki standartları denetleyen kurum, yiyecek ve içeceklerdeki katkı maddeleriile, çocuklarda görülen hiperaktif davranışlar arasında bariz bir bağlantı olduğu yönünde aileleri uyardı.
Uzmanlar, bu içeriğe sahip gıdaların daha dikkatli tüketilmesi gerektiğinin uyarısını yapıyor.
İçeceklere, şekerlere ve özel işleme tabi tutulmuş gıdalara eklenen yapay katkı maddelerinin, sağlığa zararlı etkileri hakkında araştırmalar yapıldı. Sonuç olarak, çocuklarının hiperaktif olduğunu düşünen ailelerin, E kodlu katkı maddeleri taşıyan gıdaların tüketimini kesmeleri söylendi.
Araştırmaya göre; içinde E110, E112, E102 ve E124 gibi renklendirici ve koruyucu katkıların bulunduğu meyveli içecekler, çocuklarda gözle görülür davranış farklılıklarına yol açmaktadır.

E kodlu katkı maddelerine örnek olarak da alkolsüz içeceklerden, ketçaplara kadar birçok gıdada kullanılan ürünlerin, raf ömrünü iki yıla kadar uzatan E211 kodlu sodyum benzoat; dondurma, şeker ve bisküvilerde kullanılan E102 kodlu tartrazin; yine şekerlere eklenen E104 kodlu kinolin sarısı; yoğurt, reçel gibi gıdalara katılan E110 kodlu gün batımı sarısı gibi maddeler sıralanabilir.
GurbetGuzeli
GurbetGuzeli
Yönetici
Yönetici

Mesaj Sayısı : 6366
BASARI PUANI : 24704
Kayıt tarihi : 23/03/08
Yaş : 48
Nerden : isvicre

http://www.gullerbahcesi.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz