Askin Dorugu
1 sayfadaki 1 sayfası
Askin Dorugu
Malzemeler
2 Soğan
2 Havuç
1 Kereviz
1 Sap Pırasa
1,2 kg Patates
1 Demet Dereotu
1 Çorba Kaşığı Margarin
2 Et Suyu Tableti
1 Defne Yaprağı
1,3 kg Dana Fileto
500 gr Süt Kreması
Rendelenmiş Limon Kabuğu
Tuz, Karabiber
Yemeğin Tarifi
Soğanları kabuklarını soymadan doğrayın. Havuç, kereviz ve pırasayı yıkayıp ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Margarini bir tencerede eritin. Soğanları yağda kavurun. Sebzeleri ekleyip kavurmaya devam edin. 2,5 litre su ilave edin. Et suyu tabletlerini ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp defne yaprağını ekleyin. Dilimlenmiş filetoyu tenceredeki karışıma ilave edip kısık ateşte 2 saat kadar pişirin.
Bu arada patatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra sekize bölün. Dereotunu yıkayıp ayıklayın ve ince ince kıyın. 100 gr süt kremasını çırpıp limon kabuğu, tuz ve karabiberle tatlandırın.
Patatesleri haşlayın. Kalan süt kremasını dereotu ve suyu süzülmüş patatesle karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Eti tencereden alıp servis tabaklarına yerleştirin. Kremalı patates eşliğinde servis yapın.
Öneri: Tencerede kalan et suyundan çorba yapabilirsiniz. Bunun için et suyunu bir süzgeçten geçirin. Bir miktar su ve şehriye ekleyip tekrar pişirin
2 Soğan
2 Havuç
1 Kereviz
1 Sap Pırasa
1,2 kg Patates
1 Demet Dereotu
1 Çorba Kaşığı Margarin
2 Et Suyu Tableti
1 Defne Yaprağı
1,3 kg Dana Fileto
500 gr Süt Kreması
Rendelenmiş Limon Kabuğu
Tuz, Karabiber
Yemeğin Tarifi
Soğanları kabuklarını soymadan doğrayın. Havuç, kereviz ve pırasayı yıkayıp ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Margarini bir tencerede eritin. Soğanları yağda kavurun. Sebzeleri ekleyip kavurmaya devam edin. 2,5 litre su ilave edin. Et suyu tabletlerini ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp defne yaprağını ekleyin. Dilimlenmiş filetoyu tenceredeki karışıma ilave edip kısık ateşte 2 saat kadar pişirin.
Bu arada patatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra sekize bölün. Dereotunu yıkayıp ayıklayın ve ince ince kıyın. 100 gr süt kremasını çırpıp limon kabuğu, tuz ve karabiberle tatlandırın.
Patatesleri haşlayın. Kalan süt kremasını dereotu ve suyu süzülmüş patatesle karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Eti tencereden alıp servis tabaklarına yerleştirin. Kremalı patates eşliğinde servis yapın.
Öneri: Tencerede kalan et suyundan çorba yapabilirsiniz. Bunun için et suyunu bir süzgeçten geçirin. Bir miktar su ve şehriye ekleyip tekrar pişirin
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Ptsi 11 Nis. 2011, 09:53 tarafından anne-basimda-bit-var
» Lutfen ccuklarinizi kimseye emanet etmeyin!!!!
Paz 03 Nis. 2011, 18:54 tarafından GurbetGuzeli
» Haşhaşlı simit
Salı 15 Mart 2011, 19:22 tarafından GurbetGuzeli
» DÜGÜN HAZIRLIKLARI 1
Ptsi 14 Mart 2011, 12:29 tarafından GurbetGuzeli
» Cinsiyet Belirleme Yöntemleri Paylaşım
Çarş. 09 Mart 2011, 09:54 tarafından GurbetGuzeli
» gurbetguzelinin oglanlari erkek oldu resimli:))))))
Perş. 24 Şub. 2011, 10:21 tarafından GurbetGuzeli
» siteye resim nasil eklenir (resimli anlatim)
Çarş. 22 Ara. 2010, 08:42 tarafından GurbetGuzeli
» donots cocuklar bayilacak bunaaa resimliii
Salı 21 Ara. 2010, 13:30 tarafından GurbetGuzeli
» ASURE VE ASURE CORBASI DENEYIN PISMAN OLMAYACAKSINIZZ
C.tesi 18 Ara. 2010, 20:28 tarafından GurbetGuzeli