Güllerbahcesi
SITEMIZE BEDAVA ÜYE OLUN HER TÜRLÜ BILGIDEN SIZDE YARARLANIN IYI EGLENCELER

Join the forum, it's quick and easy

Güllerbahcesi
SITEMIZE BEDAVA ÜYE OLUN HER TÜRLÜ BILGIDEN SIZDE YARARLANIN IYI EGLENCELER
Güllerbahcesi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

firin makarna

Aşağa gitmek

süper firin makarna

Mesaj tarafından GurbetGuzeli Çarş. 07 Ekim 2009, 08:29

Pratik bir ana yemek olabileceği gibi et yemeklerinin yanında da ikram edebileceğiniz ve tadına doyamayacağınız enfes bir fırın makarna tarifi geliyor.
İçinde beyaz peynir olmadığı için gayet hafif ama iyi ki bu tarifi not etmişim dedirtecek kadar lezzetli…
Buyrun efenim , tarifi resimleri ile birlikte görelim ;
firin makarna Firinmakarna2
MALZEMELER ;
500 gr. ( 1 paket ) fırın makarna
1,5 litre kaynar su
1 adet et bulyon
1 tatlı kaşığı tuz
500 gr yoğurt
2 adet yumurta
½ çay bardağı sıvı yağ
1,5 tatlı kaşığı tuz
100 gr.tereyağ ( küp küp kesilmiş )
200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
firin makarna Firinmakarna3
1,5 litre kaynar suyumuzun içine , 1 adet et bulyon ve 1 tatlı kaşığı tuzumuzu ilave ederek , bulyon eriyene kadar kaynatıyoruz.
firin makarna Firinmakarna4

Amansızca fokurdayan suyumuzun içine , makarnalarımızı kırmadan tencereye dik şekilde koyuyoruz.
Makarnalarımız yumuşadıkça , kendini tencerenin içine doğru kaynayan suya teslim edecektir.
Makarnalarımızı suyunu çekene kadar haşlıyoruz.Buradaki püf nokta ; makarnanın suyunu tamamen çekmesi.
firin makarna Firinmakarna5

Sıra geldi harcımıza ;
500 gr yoğurt ile 2 adet yumurtamızı çırpıyoruz.
firin makarna Firinmakarna6

Üzerine ½ çay bardağı sıvıyağ ve 1,5 tatlı kaşığı tuz ilave ederek karıştırıyoruz.
firin makarna Firinmakarna7

Borcama aktardığımız makarnalarımızın üzerine harcımızı döküp , makarnaları üstten hafif eşeleyerek , harcın yayılmasını sağlıyoruz.
firin makarna Firinmakarna9
Küp küp doğradığımız tereyağımızı makarnaların üzerine dağıtıyoruz.
firin makarna Firinmakarna8
Rendelenmiş kaşar peynirimizi de serperek , 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
firin makarna Firinmakarna1

Dikkat edilmesi gereken hususlar:

  1. Fırın makarna alırken “ Bugati “ diye nitelendirilen orta kalınlıkta makarna almaya özen gösteriniz.Kalın fırın makarna , haşlanıp harç ile fırınlanınca gereğinden fazla hamurumsu bir yemek olur.
  2. Et bulyon muhakkak kullanınız.Hazırda varsa et suyu da kullanabilirsiniz.
  3. Makarna suyunu tamamen çekene kadar haşlayın.Gerekirse ocağın altını kısabilirsiniz. Alışılageldiği gibi , makarnanın suyunu süzmeyiniz ve kati suretle yapışmasın diye soğuk su ile çalkalamayınız.
  4. Harcı makarnanın üzerine dökmek için , makarnanın soğumasını beklemeyiniz.Makarna haşlanırken harcı hazırlarsanız , hemen makarna ile karıştırabilir ; hem işlemi hızlandırmış hem de zaman kazanmış olursunuz.

Servis önerisi:
Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirip , ana yemek olarak veya et yemeklerinin yanında sıcak olarak servis ediniz.
Afiyetler olsun…..
GurbetGuzeli
GurbetGuzeli
Yönetici
Yönetici

Mesaj Sayısı : 6366
BASARI PUANI : 24704
Kayıt tarihi : 23/03/08
Yaş : 48
Nerden : isvicre

http://www.gullerbahcesi.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz