yumusacik simit tarifi
2 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
yumusacik simit tarifi
Yumuşacık Simit Tarifi
Yanında bir bardak çay ve birkaç dilim kaşar peynirle ziyafete dönüşecek yumuşacık simit tarifini pazar kahvaltılarınız ya da özel davet günleriniz için hazırlayabilirsiniz.
Simit Tarifi
Malzemeler,
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı çörek otu
1 su bardağı pekmez
2 yemek kaşığı soğuk su
Yeteri kadar un
Hazırlanışı,
Yoğurma kabına 1 kâse unu eleyip ortasını havuz gibi açın.
Yaş mayayı 1 su bardağı ılık suyla eritip unun üzerine ekleyin.
Şeker, tuz ve sıvıyağı yoğurma kabına ilave edip karıştırın.
Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp düz zemine dizin.
15-20 dakika mayalanması için bekletin.
Mayalandıktan sonra her bir hamur parçasını uzatarak simit şekli verin.
Simitleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.
Kâsede pekmez ve 2 yemek kaşığı suyu iyice karıştırın.
Karışımı simitlerin üzerine eşit miktarda sürün.
Çörek otunu simitlerin üzerine serpin.
Önceden ısıtılmış 185 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Yanında kaşar peynirle sıcak servis yapın.
Afiyet olsun
Yanında bir bardak çay ve birkaç dilim kaşar peynirle ziyafete dönüşecek yumuşacık simit tarifini pazar kahvaltılarınız ya da özel davet günleriniz için hazırlayabilirsiniz.
Simit Tarifi
Malzemeler,
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı çörek otu
1 su bardağı pekmez
2 yemek kaşığı soğuk su
Yeteri kadar un
Hazırlanışı,
Yoğurma kabına 1 kâse unu eleyip ortasını havuz gibi açın.
Yaş mayayı 1 su bardağı ılık suyla eritip unun üzerine ekleyin.
Şeker, tuz ve sıvıyağı yoğurma kabına ilave edip karıştırın.
Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp düz zemine dizin.
15-20 dakika mayalanması için bekletin.
Mayalandıktan sonra her bir hamur parçasını uzatarak simit şekli verin.
Simitleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.
Kâsede pekmez ve 2 yemek kaşığı suyu iyice karıştırın.
Karışımı simitlerin üzerine eşit miktarda sürün.
Çörek otunu simitlerin üzerine serpin.
Önceden ısıtılmış 185 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Yanında kaşar peynirle sıcak servis yapın.
Afiyet olsun
Geri: yumusacik simit tarifi
ya pekmez siperişi verdim 1 aydır hala gelmedi
evde olsaydı şimdi yapmayı düşündüm ama malesef pekmezim yokkkkkkkkkkk
evde olsaydı şimdi yapmayı düşündüm ama malesef pekmezim yokkkkkkkkkkk
ümidimsensin- Mesaj Sayısı : 3255
BASARI PUANI : 7866
Kayıt tarihi : 28/05/09
Geri: yumusacik simit tarifi
OK PEKMEZİM GELSİN YAPICAM CANIM
ümidimsensin- Mesaj Sayısı : 3255
BASARI PUANI : 7866
Kayıt tarihi : 28/05/09
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Ptsi 11 Nis. 2011, 09:53 tarafından anne-basimda-bit-var
» Lutfen ccuklarinizi kimseye emanet etmeyin!!!!
Paz 03 Nis. 2011, 18:54 tarafından GurbetGuzeli
» Haşhaşlı simit
Salı 15 Mart 2011, 19:22 tarafından GurbetGuzeli
» DÜGÜN HAZIRLIKLARI 1
Ptsi 14 Mart 2011, 12:29 tarafından GurbetGuzeli
» Cinsiyet Belirleme Yöntemleri Paylaşım
Çarş. 09 Mart 2011, 09:54 tarafından GurbetGuzeli
» gurbetguzelinin oglanlari erkek oldu resimli:))))))
Perş. 24 Şub. 2011, 10:21 tarafından GurbetGuzeli
» siteye resim nasil eklenir (resimli anlatim)
Çarş. 22 Ara. 2010, 08:42 tarafından GurbetGuzeli
» donots cocuklar bayilacak bunaaa resimliii
Salı 21 Ara. 2010, 13:30 tarafından GurbetGuzeli
» ASURE VE ASURE CORBASI DENEYIN PISMAN OLMAYACAKSINIZZ
C.tesi 18 Ara. 2010, 20:28 tarafından GurbetGuzeli