Güllerbahcesi
SITEMIZE BEDAVA ÜYE OLUN HER TÜRLÜ BILGIDEN SIZDE YARARLANIN IYI EGLENCELER

Join the forum, it's quick and easy

Güllerbahcesi
SITEMIZE BEDAVA ÜYE OLUN HER TÜRLÜ BILGIDEN SIZDE YARARLANIN IYI EGLENCELER
Güllerbahcesi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Lahana tursusu

2 posters

Aşağa gitmek

Lahana tursusu Empty Lahana tursusu

Mesaj tarafından alemsin_valla_ya_sen Çarş. 26 Mart 2008, 22:16

Malzemeler
Beyaz lahana, sarımsak, sivri biber,maydanoz, defne yaprağı, dilimlenmiş limon ve bir miktar nohut

Yemeğin Tarifi
Turşuluk olarak küçük, sıkı kelle yapan, beyaz lahanalar kullanılır. Lahanaların dış yaprakları temizlendikten sonra kelleler en az dörde bölünür veya çok iri olarak doğranır. Bir kaç yerinden bıçak sokularak delinir. Turşu kabına yerleştirilmeleri sırasında sarımsak, sivri biber,maydanoz, defne yaprağı, dilimlenmiş limon ve bir miktar nohut ilave edilebilir. Bunların miktarı, turşuyu yiyecek kişilerin isteğine göre değişir.

Üzerine lahanaları bastıracak bir ağırlık konulduktan sonra, turşu kabı %6 tuzlu salamura ile doldurulur. Lahanadaki şeker miktarı yeterli olduğundan, şeker ilavesi gerekmez.

Turşunun yenilme olgunluğuna geldiği, tad ve koku daki değişmeyle birlikte, beyaz rengin sarı-beyaza dönmesi,lahana yapraklanının kırılma özelliğini yitirerek,esnekiik kazanmasıyla anlaşılır.

Lahana turşusunun tuz oranı, diğer turşulardakinden az olduğu için, olgunlaştıktan sonra fazla bekletilmeden yenilmelidir.

Lahana turşusu yukarıda anlatılan şekilde yapılırsa da, evlerde şöyle de kurulabilir:

Lahana, daha önce sebzesi yenmiş turşuların suyuna konur. Bu şekilde turşunun erken olgunlaşması sağlandığı gibi, eski turşunun suyu da değerlendirilmiş olur. Kullanılacak turşu suyunun üzerinde maya zarı olmamalıdır.
alemsin_valla_ya_sen
alemsin_valla_ya_sen
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 5591
BASARI PUANI : 23125
Kayıt tarihi : 23/03/08
Yaş : 44
Nerden : isvicre

http://www.gullerbahcesi.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Lahana tursusu Empty Geri: Lahana tursusu

Mesaj tarafından GULNISA Cuma 17 Tem. 2009, 19:08

feyzacim bu tarif cok gusel
ben tursu hastasiyim her turlu tursuyu cok seviyorum esimde oylee
bir dahaki lahana tursumu bu tarife gore deniycem
GULNISA
GULNISA
essiz üye
essiz üye

Mesaj Sayısı : 1267
BASARI PUANI : 4277
Kayıt tarihi : 21/05/09

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Lahana tursusu Empty Geri: Lahana tursusu

Mesaj tarafından alemsin_valla_ya_sen Cuma 17 Tem. 2009, 19:52

valla ben en cok lahana tursusun birde kücük salatalik onu seviyor baska yemiyorum
alemsin_valla_ya_sen
alemsin_valla_ya_sen
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 5591
BASARI PUANI : 23125
Kayıt tarihi : 23/03/08
Yaş : 44
Nerden : isvicre

http://www.gullerbahcesi.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Lahana tursusu Empty Geri: Lahana tursusu

Mesaj tarafından GULNISA Cuma 17 Tem. 2009, 20:17

feyzam senin diger topikte yazmis oldugun tavuk kanadi tarifinide denedi esimde kislarda cok begendi
birde bunu deneyem umarim gusel olur yanliz tursunun her hangi bir mevsimi varmi ne zaman istenilirse yapilirmi bazan duyuyorum eylul ayinda iyi oluyor diye ne kadar dogruki
GULNISA
GULNISA
essiz üye
essiz üye

Mesaj Sayısı : 1267
BASARI PUANI : 4277
Kayıt tarihi : 21/05/09

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Lahana tursusu Empty Geri: Lahana tursusu

Mesaj tarafından alemsin_valla_ya_sen Cuma 17 Tem. 2009, 20:49

saklama acisindan diyorlar birde kisin daha cok yeniyorya ya canim kisa hazirlik gibi oluyor ya o yüzden eylül ettin mi yenmesi kisa denk geliyor.havalar sicak olunca olmadan bozuluyor serin yerde saklarsan birsey olmaz.
tavuk kanadini denedigine sevindim canim afiyet olsun
alemsin_valla_ya_sen
alemsin_valla_ya_sen
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 5591
BASARI PUANI : 23125
Kayıt tarihi : 23/03/08
Yaş : 44
Nerden : isvicre

http://www.gullerbahcesi.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz