Beslenme çantasına ne koydunuz?
1 sayfadaki 1 sayfası
Beslenme çantasına ne koydunuz?
Beslenme çantasına ne koydunuz? Bakterili bir sandviç?
Çocuğunuz beslenme çantasını açtığında, içinde neler bulacak? Bir tavuklu sandviç, yoğurt, haşlanmış yumurta, meyve, salmonella, E. Coli, stafilokok aureus...?
Sayılanlardan son üç tanesi Fransız mutfağının spesiyal yiyecekleri değil, bunlar çocuğunuzda gıda zehirlenmesine neden olabilecek bakterilerin isimleri...
Gıda zehirlenmesi çocuklarda kusma, ishal ve karın ağrısı yanında daha ciddi belirtilere de neden olabilir. Bu bakteriler tavuk, yumurta, süt, köfte ve mayonez gibi çocukların en sevdiği yiyeceklerde kolaylıkla bulunabilir ve uzun süre sınıf ya da okul çantasının içi gibi sıcak ortamlarda kalan beslenme çantalarındaki yiyeceklerde hızla çoğalabilirler.
Ancak çocuğunuzun öğle yemeğini hazırlarken gerekli önlemleri almanız bu yiyeceklerin bir hastane yolculuğu yapmanıza neden olmasını engelleyebilir.
Temizliğe dikkat
Yiyecekleri hazırlamadan önce ellerinizi bol su ve sabunla yıkayın.
Yiyecekleri hazırlamaya başlamadan önce mutfak aaagahı, kesme tahtası ve çatal-bıçak gibi gereçlerin temizliğinden emin olun.
Bakterileri uzak tutmak için beslenme çantasını düzenli olarak sabunlu ılık suyla yıkayın (mümkünse her gün).
Beslenme çantasına ıslak mendil ya da el temizlik ürünü koymayı unutmayın (çocukların çoğu beslenme çantasındaki yemeği yemeden önce ellerini yıkamayı ihmal ettiklerini ancak çantada buldukları mendil ya da sıvı el temizlik ürününü kullandıklarını söylüyorlar).
Meyve ve sebzeler atıştırmalık olarak çok güzel seçeneklerdir, ancak çok iyi yıkanmış olduklarından emin olmalısınız; soyma sırasında bakteri bulaşmasını önlemek için muz, portakal, mandalina gibi kabuklu meyvelerin de yıkanması gereklidir.
Yiyeceklerin soğukluğunu koruyun
Kolay bozulabilecek yiyecekleri akşamdan hazırlayın ve buzdolabında muhafaza edin.
İzolasyonu iyi olan bir beslenme çantası edinin ve yiyeceklerin soğukluğunu muhafaza etmek için soğuk jel torbalarından faydalanın.
Beslenme çantalarını direkt güneş ışığı almayacak şekilde ve radyatör gibi ısı kaynaklarından uzakta muhafaza edin.
Tavuk ya da haşlanmış yumurta gibi pişirilmiş yiyecekler koyacaksanız, bunları önceden hazırlayarak buzdolabında iyice soğutun.
Artan yiyecekleri saklamasın
Çocukların bir kısmı beslenme çantalarındaki yiyeceklerden kalanlarını günün ilerleyen saatlerinde atıştırabiliyorlar. Oysa çantada soğuk jel torbaları olsa bile, yiyeceklerin soğukluğunun gün boyu korunması mümkün değildir ve iki saatten (sıcak havalarda daha da kısa süre ile) daha uzun süre ile buzdolabı dışında kalmış yiyeceklerin tüketilmesi güvenli değildir. Bu nedenle çocuğunuzu yiyeceğin kalan kısmını yememesi konusunda tembihleyin. Serviste ya da eve yürürken kalan yiyecekleri yememesi için çantasına ayrı bir torbada galeta, meyve, kraker gibi atıştırmalıklar koyabilirsiniz.
Oda sıcaklığında bozulmayan ürünler tercih edebilirsiniz
Şu tür yiyeceklerin buzdolabında muhafaza edilmesi gerekmez:
Çikolatalı fındık kreması veya reçelli sandviçler
Tavuk ya da ton balığı konserveleri
Tek seferde tüketilmek üzere ambalajlanmış meyve püresi ve pudingler
Taze meyve ve sebzeler
Kutu meyve suları
Pastörize edilmiş kutu sütler
Tek kullanımlık vakumlu ambalajdaki mayonez
Çocuğunuz beslenme çantasını açtığında, içinde neler bulacak? Bir tavuklu sandviç, yoğurt, haşlanmış yumurta, meyve, salmonella, E. Coli, stafilokok aureus...?
Sayılanlardan son üç tanesi Fransız mutfağının spesiyal yiyecekleri değil, bunlar çocuğunuzda gıda zehirlenmesine neden olabilecek bakterilerin isimleri...
Gıda zehirlenmesi çocuklarda kusma, ishal ve karın ağrısı yanında daha ciddi belirtilere de neden olabilir. Bu bakteriler tavuk, yumurta, süt, köfte ve mayonez gibi çocukların en sevdiği yiyeceklerde kolaylıkla bulunabilir ve uzun süre sınıf ya da okul çantasının içi gibi sıcak ortamlarda kalan beslenme çantalarındaki yiyeceklerde hızla çoğalabilirler.
Ancak çocuğunuzun öğle yemeğini hazırlarken gerekli önlemleri almanız bu yiyeceklerin bir hastane yolculuğu yapmanıza neden olmasını engelleyebilir.
Temizliğe dikkat
Yiyecekleri hazırlamadan önce ellerinizi bol su ve sabunla yıkayın.
Yiyecekleri hazırlamaya başlamadan önce mutfak aaagahı, kesme tahtası ve çatal-bıçak gibi gereçlerin temizliğinden emin olun.
Bakterileri uzak tutmak için beslenme çantasını düzenli olarak sabunlu ılık suyla yıkayın (mümkünse her gün).
Beslenme çantasına ıslak mendil ya da el temizlik ürünü koymayı unutmayın (çocukların çoğu beslenme çantasındaki yemeği yemeden önce ellerini yıkamayı ihmal ettiklerini ancak çantada buldukları mendil ya da sıvı el temizlik ürününü kullandıklarını söylüyorlar).
Meyve ve sebzeler atıştırmalık olarak çok güzel seçeneklerdir, ancak çok iyi yıkanmış olduklarından emin olmalısınız; soyma sırasında bakteri bulaşmasını önlemek için muz, portakal, mandalina gibi kabuklu meyvelerin de yıkanması gereklidir.
Yiyeceklerin soğukluğunu koruyun
Kolay bozulabilecek yiyecekleri akşamdan hazırlayın ve buzdolabında muhafaza edin.
İzolasyonu iyi olan bir beslenme çantası edinin ve yiyeceklerin soğukluğunu muhafaza etmek için soğuk jel torbalarından faydalanın.
Beslenme çantalarını direkt güneş ışığı almayacak şekilde ve radyatör gibi ısı kaynaklarından uzakta muhafaza edin.
Tavuk ya da haşlanmış yumurta gibi pişirilmiş yiyecekler koyacaksanız, bunları önceden hazırlayarak buzdolabında iyice soğutun.
Artan yiyecekleri saklamasın
Çocukların bir kısmı beslenme çantalarındaki yiyeceklerden kalanlarını günün ilerleyen saatlerinde atıştırabiliyorlar. Oysa çantada soğuk jel torbaları olsa bile, yiyeceklerin soğukluğunun gün boyu korunması mümkün değildir ve iki saatten (sıcak havalarda daha da kısa süre ile) daha uzun süre ile buzdolabı dışında kalmış yiyeceklerin tüketilmesi güvenli değildir. Bu nedenle çocuğunuzu yiyeceğin kalan kısmını yememesi konusunda tembihleyin. Serviste ya da eve yürürken kalan yiyecekleri yememesi için çantasına ayrı bir torbada galeta, meyve, kraker gibi atıştırmalıklar koyabilirsiniz.
Oda sıcaklığında bozulmayan ürünler tercih edebilirsiniz
Şu tür yiyeceklerin buzdolabında muhafaza edilmesi gerekmez:
Çikolatalı fındık kreması veya reçelli sandviçler
Tavuk ya da ton balığı konserveleri
Tek seferde tüketilmek üzere ambalajlanmış meyve püresi ve pudingler
Taze meyve ve sebzeler
Kutu meyve suları
Pastörize edilmiş kutu sütler
Tek kullanımlık vakumlu ambalajdaki mayonez
Misafir- Misafir
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Ptsi 11 Nis. 2011, 09:53 tarafından anne-basimda-bit-var
» Lutfen ccuklarinizi kimseye emanet etmeyin!!!!
Paz 03 Nis. 2011, 18:54 tarafından GurbetGuzeli
» Haşhaşlı simit
Salı 15 Mart 2011, 19:22 tarafından GurbetGuzeli
» DÜGÜN HAZIRLIKLARI 1
Ptsi 14 Mart 2011, 12:29 tarafından GurbetGuzeli
» Cinsiyet Belirleme Yöntemleri Paylaşım
Çarş. 09 Mart 2011, 09:54 tarafından GurbetGuzeli
» gurbetguzelinin oglanlari erkek oldu resimli:))))))
Perş. 24 Şub. 2011, 10:21 tarafından GurbetGuzeli
» siteye resim nasil eklenir (resimli anlatim)
Çarş. 22 Ara. 2010, 08:42 tarafından GurbetGuzeli
» donots cocuklar bayilacak bunaaa resimliii
Salı 21 Ara. 2010, 13:30 tarafından GurbetGuzeli
» ASURE VE ASURE CORBASI DENEYIN PISMAN OLMAYACAKSINIZZ
C.tesi 18 Ara. 2010, 20:28 tarafından GurbetGuzeli