Güllerbahcesi
SITEMIZE BEDAVA ÜYE OLUN HER TÜRLÜ BILGIDEN SIZDE YARARLANIN IYI EGLENCELER

Join the forum, it's quick and easy

Güllerbahcesi
SITEMIZE BEDAVA ÜYE OLUN HER TÜRLÜ BILGIDEN SIZDE YARARLANIN IYI EGLENCELER
Güllerbahcesi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

6 Aylık Bebeğe Verilecek ilk ek gıda

Aşağa gitmek

6 Aylık Bebeğe Verilecek ilk ek gıda Empty 6 Aylık Bebeğe Verilecek ilk ek gıda

Mesaj tarafından GurbetGuzeli Cuma 05 Haz. 2009, 18:55

BEBEK YEMEK TARİFLERİ
6 Aylık Bebeğe Verilecek ilk ek gıda
YO
ĞURTTUR.



EK GIDALARIN HAZIRLANMASI

YOĞURT

l Yoğurt günlük olarak evde yapılır.
l Süzülen süt ateşe konur.
l Süt kabın içinde kabarınca, bir kaşıkla karıştırılarak 5 dakika daha ateşte tutulur.
l Süt elimizin dayanabileceği sıcaklığa kadar ılındıktan sonra bir kaşık yoğurt sütün içine katılır.
l Kabın üzeri örtülerek yaklaşık 6 saat oda sıcaklığında bekletilir.
l Yoğurt bir gün buzdolabında bekletildikten sonra bebeğe verilir.
l YOĞURT CAM KASE VEYA BARDAKTA YAPILIR VE SAKLANIR.
l PİYASADA SATILAN HAZIR YOĞURDUN KAYMAK TABAKASI BEBEĞE VERİLMEZ.

MEYVE SUYU

l Mevsimine göre; elma,şeftali, portakal, veya mandalina iyice yıkanır ve
dikkatlice soyulur.
l Cam rende ile rendeleyip süzülerek meyve suyu elde edilir.
l Havuç iyice yıkandıktan sonra soyulur ve makinadan geçirilerek püre
yapılır.
l Eğer bu süzülürse havuç suyu elde edilir.
l Bebekler için kış aylarında; elma,havuç, portakal ve mandalina
l Yaz aylarında ise; şeftali meyve suyu ve püresi için en uygun meyvelerdir.

MUHALLEBİ

l 1 Çay bardağı süt ile 1 tatlı kaşığı pirinç unu karıştırılır.
l Yavaş ateşte karıştırılarak pişirilir.
l 1 tatlı kaşığı pekmez veya şeker, ocaktan alınırken eklenir.

İNEK SÜTÜ

l İnek sütü mutlaka pastörize olmalıdır. Eğer pastörize süt bulunamıyorsa;
l Süt süzülerek ateşe konur.
l Kabarıncaya kadar beklenir.
l Kabarınca 5 dakika daha karıştırılarak kaynatılır.
l Cam bir kapta soğutularak buzdolabında saklanır.
l Anne sütü alan bebeğe ayrıca inek sütü verilmez.
l İnek sütü; kahvaltı, muhallebi, ve sütlüçorbalar gibi ek gıdaların hazırlanmasında kullanılır.

SÜTLÜ ÇORBA

l 1Çay bardağı süt tencereye konur.
l 1 silme yemek kaşığı pirinç unu, yarım çay bardağı domates suyu veya ezmesi eklenip pişirilir.
l 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ilave edilerek bebeğe yedirilir.
l Çok az ekmek içi ufalanıp verilebilir.

YOĞURTLU ÇORBA

l 1 Kepçe yoğurt bir tencereye konur, az su ile sulandırılır.
l 1 yemek kaşığı pirinç ayıklanıp iyice yıkanarak eklenir.
l Piştikten sonra 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ilave edilir.
GurbetGuzeli
GurbetGuzeli
Yönetici
Yönetici

Mesaj Sayısı : 6366
BASARI PUANI : 24704
Kayıt tarihi : 23/03/08
Yaş : 48
Nerden : isvicre

http://www.gullerbahcesi.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz