Güllerbahcesi
SITEMIZE BEDAVA ÜYE OLUN HER TÜRLÜ BILGIDEN SIZDE YARARLANIN IYI EGLENCELER

Join the forum, it's quick and easy

Güllerbahcesi
SITEMIZE BEDAVA ÜYE OLUN HER TÜRLÜ BILGIDEN SIZDE YARARLANIN IYI EGLENCELER
Güllerbahcesi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SAKALA ÇARPAN ÇORBASI (AFYONKARAHİSAR)

Aşağa gitmek

SAKALA ÇARPAN ÇORBASI (AFYONKARAHİSAR) Empty SAKALA ÇARPAN ÇORBASI (AFYONKARAHİSAR)

Mesaj tarafından GurbetGuzeli Paz 02 Kas. 2008, 15:21

SAKALA ÇARPAN ÇORBASI (AFYONKARAHİSAR)


MALZEME:

Yeşil mercimek Un Su Tuz Soğan Ev makarnası Salça Nane Tereyağı
Yarım su bardağı3 çorba kaşığı
6 su bardağı2 tatlı kaşığı
2 adet1 fincan
1 çorba kaşığı1 çorba kaşığı
4 çorba kaşığı
YAPILIŞI: Mercimekler yıkanır, haşlanır ve suyu süzülür. Ayrı bir yerde ince ince doğranan soğan, iki yemek kaşığı yağ ve salça ile birlikte kısık ateşte ara sıra karıştırılarak kavrulur. Un katılarak bir iki defa daha çevrilir. Mercimek, tuz ve et suyu eklenir. Kaynayınca ev makarnası (erişte) ilave edilir. Mercimek, tuz ve et suyu eklenir. 15-20 dakika daha pişirilir. İki çorba kaşığı yağ bir tavada eritilir, içine nane eklenir ve çorbanın üzerine gezdirilir.
GurbetGuzeli
GurbetGuzeli
Yönetici
Yönetici

Mesaj Sayısı : 6366
BASARI PUANI : 24704
Kayıt tarihi : 23/03/08
Yaş : 48
Nerden : isvicre

http://www.gullerbahcesi.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz